Prijavite se za Bloomberg Adria konferenciju „Finance & Insurance Industries Trends 2024"

14.03.2024

17:53

0

Transformacija finansijske industrije podrazumeva velike i skupe promene koje su oblikovane i imperativom održivog i ESG investiranja

Prijavite se za Bloomberg Adria konferenciju „Finance & Insurance Industries Trends 2024"
Copyright Profimedia

Finansijski sektor u svetu i Srbiji ušao je u 2024. godinu kao u posebnu godinu - godinu prekretnice.

Svetske lidere finansijske industrije u ovoj godini očekuje završnica u borbi protiv inflacije. I dok su se prognoze globalnog rasta usled geopolitičkih potresa već nekoliko puta menjale, konsenzus postoji kada je smanjenje referentnih kamatnih stopa u pitanju i to nakon najagresivnijeg ciklusa povećanja u poslednje četiri decenije.

Uz ključno pitanje kada će i za koliko vodeće centralne banke početi da smanjuju cenu zaduživanja, 2024. godina donosi i nove nepoznanice koje dolaze sa tehnološkim napretkom. Uspešnost finansijskih igrača da novitete kreiraju, implementiraju ili im se prilagode, odrediće i njihovo generisanja veće vrednosti na tržištu koje zahteva sve veću upotrebu digitalizacije, generativnog AI, e-trgovine, i generalno tehnologije u službi personalizovanih finansijskih proizvoda.

Transformacija finansijske industrije podrazumeva velike i skupe promene koje su oblikovane i imperativom održivog i ESG investiranja.

Finansijski posrednici svedoče promenama, a među njima se i osiguravajuće kuće nalaze u ambijentu uvećanih globalnih i lokalnih rizika, što nameće potrebu za prilagođavanjem i pronalaženjem adekvatnih proizvoda i usluga, kao i fokus na sprečavanje nastanka rizika umesto na njegovu sanaciju.

O svim ovim pitanjima i još mnogim drugim diskutovaće se na konferenciji „Finance & Insurance Industries Trends 2024" u četvrtak 28. marta sa početkom zvaničnog dela programa u 10.30 časova u Opera & Theatre Madlenianum u Zemunu.

Promo/Bloomberg Adria
 

Na konferenciji će na tri panela predstavnici vodećih kompanija i asocijacija bankarskog, fintech, eCommerce i sektora osiguranja govoriti o aktuelnim izazovima na tržištu, kao i o načinima na koji banke i osiguranja mogu da odgovore promenom svog poslovanja radi održivog rasta u novim okolnostima. 

Konferenciju će svečano otvoriti Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, a uvodnu analizu finansijskog sektora u Adrija regionu predstaviće Andrej Knez, glavni analitičar Bloomberg Adrije.

Konferencija „Finance & Insurance Industries Trends 2024" odražava se uz podršku zlatnih sponzora Banca Intesa Beograd, Generali Osiguranje Srbija, i sponzora UniCredit Bank Srbija i Uniqa Osiguranje Srbija.

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave putem ovog LINKA. Registracija je besplatna a broj mesta ograničen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike