Za Sabor trubača u Guči vlada veliko interesovanje: Već sada se traži smeštaj za avgust (FOTO)

25.02.2024

14:13

0

Jedan od najposećenijih štandva svakako je bio i onaj na kom je predstavljena turistička ponuda regije Zapadne Srbije

Za Sabor trubača u Guči vlada veliko interesovanje: Već sada se traži smeštaj za avgust (FOTO)
Copyright Foto: RINA

U toku je Međunarodni sajam turizma u Beogradu na kom bogat izlagački program predstavlja preko 400 izlagača iz više od 27 zemalja. Svi su se potrudili da dobrom ponudom i interesantnim programom privuku posetioce za svoj štand, ali najveće ovacije dobili su trubači koji su predstavljali upravo Sabor trubača u Guči na štandu Turističke organizacije Dragačevo.

- Naš glavni adut svakako je manifestacioni turizam, pre svega Hajduk fest koji će biti održan 29. juna i naravno Sabor trubača koji će trajati od 1. do 4. avgusta. Nas po trubi prepoznaje čitav svet i to je ono što sa ponosom svuda ističemo i predstavljamo. Za ovaj Sabor već vlada veliko interesovanje i ljudi već traže smeštaj. Osim manifestacionog, ove godine ćemo staviti akcenat i na razvoj aktivnog i verskog turizma. U toku je rekonstrukcija staze do Rćanske pećine, gde će biti održan skup Mini morisa i republičko takmičenje u penjanju i alpinizmu, rekla je za RINU Aleksandra Mitrović direktorka TO Dragačevo.

Foto: RINA
 

 

Jedan od najposećenijih štandva svakako je bio i onaj na kom je predstavljena turistička ponuda regije Zapadne Srbije. Čačak kao jedan od lidera, pripremio je bogat sadržaj za sve posetioce i izazvao veliko interesovanje na sajmu.

 

- Ovčarsko-kablarska klisura jedan je od bisera zapadnog dela zemlje i sve je posećenija, obilazak manastira, vožnja jezerom Međuvršje. Sve to privlači sve više gostiju u Čačak, koji se prošle godine našao na listi deset najposećenijih gradova u Srbiji. Završetak staklenog vidikovca na Kablaru je takođe naš veliki adut, jer će to biti prvi "skywalk" koncept u našoj zemlji. Muzeji u Čačku su svakako jedna velika atrkacija, naše prepoznatljive manifestacije i veliko kulturno-istorsijko bogatstvo, rekao je Vojin Jakovljević direktor TO Čačak.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike