Od 6.000 do 30.000 evra: Ove garaže su odlična investicija – jedna se hitno prodaje i vredi svakog dinara

13.02.2024

15:42

0

Cene za rentiranje garažnog mesta se kreću od 80 do 300 evra u beogradskim modernim blokovima, poput K-distrikta, Belvila, Beograda na vodi...

Od 6.000 do 30.000 evra: Ove garaže su odlična investicija – jedna se hitno prodaje i vredi svakog dinara
parking - Copyright Profimedia

Uložite pametno, za izdavanje, kasnije i za prodaju - ovom rečenicom vode se vlasnici garaža i garažnih mesta koji svoje nekretnine oglašavaju i za nekoliko desetina hiljada evra.

Istina je, kupovina svega nekoliko kvadratnih metara u sklopu privatnih zgrada zaista predstavlja odličnu investiciju. Cena im sigurno neće padati, a u zavisnosti od lokacije i samog kvaliteta garaže ili garažnog mesta, mesečno može da se profitira, i to jednako kao na omanjem stanu - ali bez brige da bilo šta može da se uništi unutar nekretnine.

Cene za rentiranje garažnog mesta se kreću od 80 do 300 evra u beogradskim modernim blokovima, poput K-distrikta, Belvila, Beograda na vodi, kao i na Dorćolu, Vračaru, ali i u pojedinim novosadskim naseljima.

24sedam/Profimedia
 

Bizportal je prelistao oglase širom Srbije, a izdvojio je nekoliko garaža ili garažnih mesta koji predstavljaju kvalitetan vid ulaganja u budućnost, ali i priliku da se zaradi na dugoročne staze.

Gospodara Vučića - Opština Zvezdara

Na prvom mestu izdvojili smo oglas koji je možda jedan od najisplativijih, makar na stranama za prodaju garaža i garažnih mesta što se tiče Beograda.

U pitanju je garaža od 13 kvadratnih metara, smeštena u novoj stambenoj zgradi, staroj tri godine. 

Pixabay
 

Ova nekretnina nalazi se ulici Gospodara Vučića, a prema rečima vlasnika radi se o hitnoj prodaji - garaža ima sopstveni video-nadzor, vodu, struju, kao i opciju daljinskog otvaranja.

Zgrada u kojoj je smeštena garaža nalazi se prekoputa škole Vojislav Ilić. Cena ove garaže iznosi 7.000 evra, što je u poređenju sa ostalim oglašenim garažama u ovoj beogradskoj opštini poprilično dobra ponuda.

Železnik, Titova ulica

Za nešto veću svotu novca prodaje se garažno mesto na opštini Čukarica od 13,5 kvadrata.

Kako je navedeno u oglasu radi se o odličnom garažnom mestu u potpuno novoj zgradi, na dobroj poziciji, sa rolo vratima, i u blizini ulaza u garažni prostor. 

Cena za ovo garažno mesto iznosi 9.500 evra. Mehmeda Sokolovića, Beograd, opština Zvezdara.

Pixabay/Tama66
 

Još jedno garažno mesti, ali u suterenu zgrade u naselju Bulbuder na Zvezdari, prodaje se za 15.000 evra. U opisu oglasa navedeno je da je mesto prostrano i da je u pitanju donja klackalica. Garažno mesto je zgodno locirano u odnosu na sam prilaz garaži, a donja klackalica ima mogućnost da iznese vozilo do pet metra dužine, sa visinom od 1,6 cm. Cena za ovu nekretninu u ulici Mehmeda Sokolovića košta 15.000 evra.

Da ništa nije jeftinije u Vojvodini potvrđuju i cene garaža i garažnih mesta u tom delu Srbije!

Novi Sad, naselje Telep

U blizini Limana, u novosadskom naselju Telep dešava se ekspanzija novgradnje i stambeno-poslovnih kompleksa, pa investicija u ovakvu vrstu nekretnina predstavlja  odličnu investiciju za budući profit, bilo da je u pitanju pretprodaja ili izdavanje.

Kako je vlasnik opisao, u pitanju je konforno garažno mesto u suterenu zgrade na samom početku Telepa - veličine od 15 kvadratnih metara po ceni od 17.000 evra. U neposrednoj blizini se nalaze škole, marketi, dom zdravlja, autobuska stajališta i sva infrastruktura neophodna za svakodnevni život.

Novi Sad, naselje Detelinara

Pixabay/Michael Gaida
 

Međutim, ima i onih vlasnika koji su ozbiljno shvatili da je sad trenutak kada mogu da dobiju najviše novca za svoje oglašene nekretnine. Tako nam je iskočio i oglas za garažu u naselju Nov Detelinara u ulici Branka Bajića. Radi se garaži u ne tako novoj gradnji, smeštenoj na 15 kvadrata, a prema opisu oglasa u dvorištu zgrade ima dovoljno prostora za manevrisanje autom, kao i da garaža ima struju i roll vrata.

Vlasnik je svoju nekreninu oglasio na 24.930 evra. 

Loznica, sam centar grada

Ni garaže po ostalim gradovima u Srbiji ne zaostaju mnogo u ceni od Beograda i Novog Sada.

Garažno mesto u sklopu novogradnje, tačnije u podrume stambene zgrade, u strogom centru Loznice, veličine 12,5 kvadratnih metra se prodaje po ceni od 12.000 evra. Kako je vlasnik naveo, nekretnina je uknjižena, i izdata je upotrebna dozvola.

Niš, naselje Crveni pevac

U sklopu centralne niške opštine Medijana, oglašeno je parking mesto na oktrivenoj parceli od celih 8,5 kvadratnih metara. Nalazi se kod čuvene poslastičarnice Lipa, odnosno blizu starog Kliničkog centra, u ulici Bulevar Đindića. Standardnih je dimenzija za jedno parking mesto i prodaje se za 6.000 evra. 

Mali savet, ukoliko ovakav tip nekretnine kupujete preko agencije ne bi bilo loše da znate da agencije uzimaju  od 500 do 1000 evra po završenoj prodaji. S toga bi možda isplativije bilo da se raspitate od komšiluka, i da pronađete direktan put do prodavca željene garaže ili garažnog mesta.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Bizportal.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike