Radi se punom parom: Već se vidi moderna pruga Novi Sad-Subotica, evo kada stižu prvi putnici!

27.01.2024

13:17

0

Vesić je istakao da je Srbija rekorder kada je reč o brzim prugama u Evropi i najavio da će se već sledeće godine u ovo vreme sigurno raditi i brza pruga prema Nišu

Radi se punom parom: Već se vidi moderna pruga Novi Sad-Subotica, evo kada stižu prvi putnici!
Copyright TANJUG/INFRASTRUKTURA ŽELEZNICE SRBIJE/ ALEKSA RISTIĆ

Izgradnja brze pruge od Novog Sada do Subotice napreduje veoma brzo, već je urađeno 74 odsto radova i pruga će, kao što je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biti završena do kraja ove godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

On je, prilikom obilaska radova, naveo da je do sada postavljeno oko 55 odsto šina, što je više od 150 kilometara od ukupno 280 kilometara šina koje će biti postavljene, budući da se postavljaju dva koloseka, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

 

- Sa sigurnošću možemo reći da će čitav posao biti urađen do kraja ove godine - rekao je Vesić.

Ministar je naveo i da je nakon izgradnje potrebno dva do tri meseca za testiranje pruge i da bi vozovi njome mogli da saobraćaju već u martu sledeće godine, te da će se od Beograda do Subotice brzim vozom stizati za sat i deset minuta.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

 

Vesić je istakao i da je Srbija rekorder kada je reč o brzim prugama u Evropi i najavio da će se već sledeće godine u ovo vreme sigurno raditi i brza pruga prema Nišu.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

 

- Nijedna zemlja u Evropi ne radi više kilometara brzih pruga od Srbije. To pokazuje da možemo bolje ako se organizujemo i da našu zemlju zaista mozemo da učinimo dobrim mestom za život svih ljudi - rekao je Vesić.

TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ
 

 

U obilasku radova sa ministrom Vesićem bili su i njegova pomoćnica za železnički i intermodalni transport Anita Dimoski, izvršni direktor preduzeća "Infrastruktura železnice Srbije" Milan Novović i predstavnici kineske kompanije China Railway International Company (CRIC), koja je izvođač radova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike