Telekom Srbija se bliži profitu od dve milijarde evra

26.01.2024

10:08

0

Operativni profit za 2023. godinu je na nivou od 900 miliona evra, kaže generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić

Telekom Srbija se bliži profitu od dve milijarde evra
Vladimir Lučić - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Generalni direktor „Telekoma Srbija“, Vladimir Lučić, izjavio je danas da će se ta kompanija ove godine približiti prihodu od dve milijarde evra i da će operativni profit  biti blizu milijardu, tačnije preko 900 miliona evra.

– Kad bi neko pogledao nekoliko godina unazad šta smo predviđali, video bi da smo u stvari skoro sa tačnim ciframa izašli još pre nekoliko godina šta će se desiti 2024. i 2025 – rekao je on za TV Prva.

Lučić je naglasio da je „Telekom Srbije“ pobednik "komercijalne bitke" koja se vodi protiv te kompanije, navodeći da je u 2023. bilo preko 1.300 negativnih objava o Telekomu i da je bilo dana kada je bilo preko 20 negativnih objava.

– Mi smo na to navikli, ali ono što jeste činjenica, a to je da finansijski rezultati koje smo imali u 2023. godini nikada nisu bili bolji u smislu prihoda i profita. Finansijski smo završili prošlu godinu sa toliko para koliko smo završili, a tek ove godine nama dolaze sredstva faktičke prodaje stubova koje ćemo iskoristiti za snažno ubrzanje rasta broja korisnika, ne samo u Srbiji, nego i u dijaspori i pokazaće se da će ova godina biti ubedljivo rekordna – rekao je Lučić.

Prema njegovim rečima, „Telekom Srbija“ će biti ubedljivo najjači operator na Zapadnom Balkanu i najjači operator na Kosovu i Metohiji, jer je kako je podsetio, tender koji je bio poništen za prodaju drugog operatera na KIM potvrdio da je „Telekom“ ozbiljan igrač i da jedino on ima snage da tamo napravi modernu mrežu.

– Da se pohvalim, mi smo prošle godine dobili nove partnere, i to velike part-nere, Banku Amerike i Dojče banku koji su nam bez ikakve garancije dali ovogodišnje kredite. Mislim da ćemo biti prvi operator u Evropi, koji bi imao direktan ugovor sa Američkom izvoznom bankom, koja je podržala naš razvoj u 5G-u i opštoj infrastrukturi – rekao je Lučić.

Naveo je i da je film "Nedelja", u čijoj produkciji je učestvovao „Telekom“, sa jučerašnjim danom videlo 140.000 gledalaca  i da, kako očekuje, pokazuje potencijal da bude možda i najgledaniji film svih vremena u Srbiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike