Otvorena rekonstruisana deonica puta u opštini Blace: "Nećemo stati na ovome" (FOTO)

09.01.2024

18:32

0

Ministar Đerlek i predsednik opštine Burgić izrazili su uverenje da će rekonstruisani put značajno doprineti povećanju efikasnosti saobraćaja

Otvorena rekonstruisana deonica puta u opštini Blace: "Nećemo stati na ovome" (FOTO)
Copyright MRRR/ Miloš Perić

Rekonstruisana deonica opštinskog puta broj 6 - "Gornja Draguša" u opštini Blace otvorena je danas, a otvaranju su prisustvovali ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek i predsednik opštine Blace Ivan Burgić.

Reč je o putu koji spaja Radnu zonu "Gornja Draguša" sa centrom opštine i dalje sa glavnom saobraćajnicom, a za koji je ministarstvo izdvojilo je sredstva u iznosu od 7,7 miliona dinara u julu 2023. godine, navodi se u saopštenju.

Ministar Đerlek i predsednik opštine Burgić izrazili su uverenje da će rekonstruisani put značajno doprineti povećanju efikasnosti saobraćaja, obezbediti bolje uslove za poslovni razvoj i podstaknuti dolazak novih investicija u region.

Burgić je zahvalio Ministarstvu za ravnomerni regionalni razvoj na sufinansiranju ovog projekta i dodao da je ovaj put od presudnog značaja za meštane Kuršumlije.

- Upravo smo svečano otvorili rekonstruisanu deonicu puta "Gornja Draguša" koja je od nemerljivog značaja za privrednu delatnost, budući da se u neposrednoj blizini nalazi Radna zona koja je svega kilometar i po od državnog puta i osam kilometara udaljena od budućeg auto-puta - rekao je Đerlek.

Dodao je da je rekonstruisana deonica važan preduslov za dovođenje investitora, te da je ovo samo jedna u nizu stvari koja će biti učinjena u cilju bržeg razvoja Kuršumlije i Topličkog okruga.

- Nećemo stati na ovome! Želimo još da uložimo u infrastrukturu kako bi olakšali svakodnevni život meštana, radićemo i ostatak deonice kako bi u potpunosti završili ovaj važan put - najavio je ministar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike