Đerlek sa ministrom Penovim u Skoplju: Imamo isti cilj - podizanje životnog standarda (FOTO)

13.11.2023

19:56

0

Autor: 24sedam

Sastanak je bio posvećen temama regionalne politike i regionalnog razvoja

Đerlek sa ministrom Penovim u Skoplju: Imamo isti cilj - podizanje životnog standarda (FOTO)
Copyright Miloš Perić

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Srbije Edin Đerlek, sastao se danas sa ministrom za lokalnu samoupravu Severne Makedonije Ristom Penovim, u Skoplju.

Sastanak je bio posvećen temama regionalne politike i regionalnog razvoja, razmeni dobrih praksi i jačanju saradnje između ove dve zemlje.

Ministri Đerlek i Penov istakli su važnost zajedničkog rada na unapređenju regionalnog razvoja i jačanju lokalnih samouprava kako bi se obezbedila bolja budućnost za građane obe zemlje. Obojica su se složila da postoji veliki potencijal za saradnju i razmenu iskustava u oblasti razvoja infrastrukture, ekonomskog rasta, regionalnih inicijativa i jačanja lokalnih institucija.

Miloš Perić
 

- Razgovarali smo o razvojnim projektima i efikasnim merama koje daju rezultate u podizanju i okruga i regiona - istakao je Đerlek.

On je dodao da je cilj oba ministarstva podizanje životnog standarda i unapređenje kvaliteta života građana obe države, naročito na lokalu.

Miloš Perić
 

Ministar Risto Penov izrazio je zadovoljstvo susretom i naglasio da je važno nastaviti razmenu znanja i iskustava kako bi se unapredili mehanizmi regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

- Rezultati ministra Đerleka su impozantni i zadovoljstvo nam je da razmenimo iskustva. Izneo sam i probleme sa kojima se mi suočavamo. Nadam se da će mu naša iskustva biti od koristi, a od dalje saradnje očekujem da bude vrlo plodonosna - zaključio je Penov i kazao da se nada daljim susretima i konstruktivnim razgvorima sa ministrom Đerlekom.

Miloš Perić
 

Sastanak ministara Đerleka i Penova predstavlja korak napred u jačanju bilateralne saradnje i partnerstva između Republike Srbije i Republike Severne Makedonije u oblasti regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike