Žena od 100 milijardi dolara

29.12.2023

09:06

0

Vlasnica kompanije „L'Oreal“, Fransoaz Betenkur Mejers, postala je prva žena koja je dostigla „okruglu cifru“ u milijardama

Žena od 100 milijardi dolara
Fransoaz Betankur Majers - Copyright Profimedia

Sa zaokruživanjem vrednsoti svoje imovine na 100 milijardi dolara, naslednica kompanije „L'Oreal“, Fransoaz Betenkur Mejers je 12. najbogatija osoba na svetu.

I sa ovim pozamašnim bogatstvom Betenkur Mejers je ipak još daleko od sunarodnika Bernara Arnoa (konglomerat LVHM), koji je drugi na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi, sa imetkom od 179 milijardi dolara.

Fransoaz je nasledila kompaniju nakon smrti majke Lilijan Betenkur 2017. godine, za koju se tvrdilo da je tada bila najbogatija osoba u Francuskoj, piše BBC.

Fransoaz Betenkur Mejers je potpredsednica Upravnog odbora „L'Oreala“, a ona i njena porodica su najveći pojedinačni akcionari kompanije sa udelom od oko 35 odsto.

Očekuje se da kompanija „L'Oreal“, koju je osnovao deda aktuelne milijarderke, ostvari najbolji rezultat na berzi u poslednjih nekoliko decenija, a akcije kompanije su u četvrtak u Parizu porasle na rekordno visok nivo.

Vrednost L'Oreala u ovoj godini     Screenshot: Google Finance
 

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike