To je povećanje plate: U JYSK zaposlenima 2024. kreće sa bar +27%

18.12.2023

15:37

0

Autor: R.B.

Veliko godišnje povećanje plata beleže u danskom maloprodajnom lancu koji u regionu posluje u Sloveniji, Hrvatskoj, BiH i Srbiji

To je povećanje plate: U JYSK zaposlenima 2024. kreće sa bar +27%
Ilustracija - Copyright Pixabay

JYSK“, danski maloprodajni lanac, kontinuirano ulaže u svoje zaposlene kroz edukacije i školovanja, sisteme bonusa, ali i značajnim ulaganjem u povećanje plata. Tako će zaposleni u prodavnicama ući u 2024. godinu sa prosečnim godišnjim povećanjem plata od 27,4 odsto, dok će za neke to povećanje iznositi čak 42 odsto.

Vesna Kukić Lončarić, direktor za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju, istakla je da je ponosna na ovo značajno povećanje plata zaposlenih u prodavnicama, bez obzira na poziciju na kojoj rade.

– Naši zaposleni su naš najvredniji resurs i trudimo se da im obezbedimo pozitivno radno okruženje, ali i da budemo konkurentan poslodavac. Pored značajnog povećanja plata čiji ukupni iznos za narednu godinu prelazi 80 miliona dinara, ponosni smo na činjenicu da naši zaposleni imaju mogućnost da ostvare bonuse u zavisnosti od rasta prometa pojedine prodavnice u odnosu na prethodnu godinu, a koji je kroz 2023. godinu isplaćen u iznosu većem od 32 miliona dinara – izjavila je Kukić Lončarić.

Povećanje plate potvrđuje predanost „JYSK-a“, kažu u kompaniji, negovanju pozitivnog i nagrađivanog radnog okruženja, u skladu sa temeljnim vrednostima kao što su timski rad, posvećenost kupcu i izvrsnost u poslu.

Međunarodno istraživanje američkog poslovnog časopisa „Forbs“ iz 2023. godine u kojem je ispitano 170.000 ljudi iz 55 zemalja, a od učesnika je zatraženo da ocene kompanije po kriterijumima kao što su imidž, uticaj na privredu, razvoj talenata i društvena odgovornost, uvrstilo je i „JYSK“ na prestižnu listu od 700 kompanija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike