Dobra vest za meštane Svilajnca: Gradi se 70 kilometara kanalizacione mreže u čak četiri naselja

14.12.2023

14:11

0

Vesić je naveo da je rok za završetak radova godinu dana, što znači da će sledeće godine u ovo vreme kanalizacija biti završena

Dobra vest za meštane Svilajnca: Gradi se 70 kilometara kanalizacione mreže u čak četiri naselja
Copyright TANJUG/MGSI/PREDRAG MITIĆ

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na izgradnji kanalizacione mreže u naselju Sedlare, u Svilajncu, ističući da se radovi izvode u četiri naselja i da je reč o ukupno 70 kilometara mreže, koji će biti završeni za godinu dana.

Kanalizaciona mreža u Svilajncu gradi se u četiri naselja, a pored Sedlara, to su još i Troponje, Subotica i Kušijevo.

Vesić je naveo da je rok za završetak radova godinu dana, što znači da će sledeće godine u ovo vreme kanalizacija biti završena, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

TANJUG/MGSI/PREDRAG MITIĆ
 

Prema rečima Vesića, pored toga u planu je izgradnja još oko 57 kilometara kanalizacije, što je ukupno 127 kilometara samo u Svilajncu, uz fabriku za preradu otpadnih voda.

- Kada sve to budemo završili, u sledećoj fazi "Čiste Srbije" više nećemo imati skoro nijednu kuću u Svilajncu koja neće biti priključena ili će sigurno najveći broj biti priključen na kanalizaciju, a sve otpadne vode će ići u čistom obliku u prirodu - istakao je Vesić.

Ministar je naglasio da će kroz projekat "Čiste Srbije" čak 3,5 milijardi evra biti uloženo u izgradnju kanalizacije, na koju će, ne računajući Beograd, širom Srbije biti priključeno 2,2 miliona ljudi.

TANJUG/MGSI/PREDRAG MITIĆ
 

- Skoro četiri miliona ljudi će biti priključeno na kanalizaciju, a sve otpadne vode će biti prerađivane i vraćaće se u prirodu. To je civilizacijski iskorak za Srbiju, koja sada ima novca da rešava i probleme sa nedostatkom kanalizacije, pored toga što gradi puteve, mostove - ukazao je Vesić.

Ukazao je da kada zemlja napreduje, a ekonomija jača, onda se mogu rešavati problemi građana.

TANJUG/MGSI/PREDRAG MITIĆ
 

- Ovo nisu svi problemi, ali ako nastavimo ovako moći ćemo da dođemo u situaciju da većinu problema rešimo u jednom trenutku - dodao je ministar.

Ponovio je da će biti građena obilaznica oko Svilajnca, a da sledi i izgradnja brze pruge od Beograda do Niša.

- U Svilajncu ima fabrika, ali uvek je potrebno još, a za to je važna saobraćajna povezanost - rekao je Vesić.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike