Vesić: Na teritoriji Ćuprije radimo 36 km lokalnih i regionalnih puteva (FOTO)

07.12.2023

15:15

0

Ministar je istakao da je za građane Ćuprije najvažnije da će do Beograda brzim vozom stizati za manje od sat vremena

Vesić: Na teritoriji Ćuprije radimo 36 km lokalnih i regionalnih puteva (FOTO)
Copyright Tanjug/Predrag Mitić

Na teritoriji Ćuprije trenutno radimo 36,37 km lokalnih i regionalnih puteva čime Vlada Srbije daje ogroman doprinos da građani ove opštine komfornije žive, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prilikom obilaska radova na rehabilitaciji puta Ćuprija - Krušar.

Rekao je da se trenutno radi deonica Ćuprija - Despotovac duga 22 km, iz kredita Evropske investicione banke u vrednosti od 900 miliona dinara, a da se osim toga u samoj Ćupriji rade dve deonice ukupne dužine 14,37 km.

- Sledeće godine krenućemo da radimo put od Varvarina do Mijatovca dužine oko 18 km za šta trenutno radimo projektovanje. Kada to budemo završili, Ćuprija više neće imati nijedan veći lokalni i regionalni put koji neće biti rehabilitovan - rekao je Vesić.

Naveo je da se Ćuprija nalazi na trasi brze pruge Beograd-Niš koja će početi da se gradi sledeće godine, kao i da će Ćuprija dobiti novu železničku stanicu na brzoj pruzi i biti jedna od najmodernijih u Srbiji, saopštilo je resorno ministarstvo.

Vesić je istakao da je za građane Ćuprije najvažnije da će do Beograda brzim vozom stizati za manje od sat vremena, što će im, kako je ocenio, potpuno promeniti način života.

- Svako će moći da ode u Beograd na pozorišnu predstavu, koncert, utakmicu. Izgradnja pruge će omogućiti razvoj lokalnih biznisa, dolazak novih investicija i promeniti način života ne samo ljudi u Ćupriji već u svim mestima koja se nalaze na trasi brze pruge Beograd - Niš - rekao je ministar.

Naglasio je da je ove godine, samo u rehabilitaciju puteva, uloženo više od 350 miliona evra, mimo onoga što se ulaže u auto-puteve i brze saobraćajnice.

- Važno je da svaki deo Srbije bude saobraćajno povezan jer je to prava decentralizacija. Mnogi su pričali o decentralizaciji, ali svaka decentralizacija ostaje mrtvo slovo na papiru, ako ne omogućite ljudima radna mesta, pristojan život i dobru saobraćajnu povezanost jer zašto bi neko ostao da živi u nekom mestu ako sve to nema - rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, sada je najveći broj putnika između Beograda i Novog Sada koji putuju vozom, jer im je to najbrže i najjednostavnije putovanje, što, dodao je, nije bilo moguće zamisliti do pre četiri, pet godina.

- Tako će biti i između Beograda i Ćuprije. Biće brže i jednostavnije doći vozom, nego kolima i autobusom - istakao je ministar.

Predsednik Skupštine opštine Ćuprija Ninoslav Erić je rekao da se putevi u ovoj opštini rekonstruišu posle 40 godina.

- U prethodnom periodu je urađen put Ćuprija-Senje. Rade se putevi Ćuprija-Despotovac, Ćuprija-Supska-Krušar, kao i rehabilitacija puta Ćuprija-Paraćin i ono što je ministar najavio, da će već sledeće godine biti urađen put od Gilja do Paraćina - rekao je Erić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike