Momirović o jačanju domaće privrede: Cilj je da Srbija postane prepoznatljiva po uspešnim porodičnim firmama

05.12.2023

17:23

0

Naveo je da je Vranje u poslednjim godinama doživelo značajan napredak, da su postignuti rezultati ohrabrujući

Momirović o jačanju domaće privrede: Cilj je da Srbija postane prepoznatljiva po uspešnim porodičnim firmama
Copyright Tanjug/Sava Radovanović

Domaće kompanije imaju vitalnu ulogu u jačanju naše privrede i ponosan sam na domaće firme koje ne samo da opstaju, već i aktivno doprinose ekonomskom rastu, rekao je danas ministar trgovine Tomislav Momirović nakon obilaska maloprodajnog objekta "Leon“ u Vranju, koji posluje kao članica udruženja Domaći Trgovački Lanac - DTL.

- Kompanija 'Leon Conditors' učestvuje u akciji 'Bolja cena' i siguran sam da građani Vranja prepoznaju koliko smo energije uložili kako bi ljudima obezbedili da 36 kategorija proizvoda kupuju po nižim cenama i samim tim uštede i nekoliko hiljada dinara - istakao je ministar Momirović.

Naveo je da je Vranje u poslednjim godinama doživelo značajan napredak, da su postignuti rezultati ohrabrujući, ali da smo svesni koliko je još posla pred nama.

Tanjug/Sava Radovanović
 

- Uveren sam da je ovo tek početak, i u narednom periodu planiramo intenzivirati napore kako bismo doveli nove investitore u Vranje, zaposlili još ljudi, povećali plate jer je naš osnovni cilj da plate porastu na 1.400 evra, da penzije budu 600 evra i nećemo se zaustaviti dok taj cilj ne ispunimo - naglasio je Momirović.

Zajedno sa Momirovićem, maloprodajni objekat "Leon“ je obišao gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, koji je istakao da lokalna samouprava podržava mala i srednja preduzeća. Ministar je danas obišao i kompaniju "DN Company“ u Vladičinom Hanu koja je specijalizovana za proizvodnju furnira i nameštaja.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam danas u Vladičinom Hanu, a još veće zadovoljstvo je kada rezimiramo šta smo sve uradili u prethodnim godinama. Ovaj grad danas potpuno drugačije izgleda, sada broji više od 4.000 zaposlenih čime se znatno unapredila ekonomska situacija grada - naglasio je ministar Momirović.

TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ
 

On je ukazao veliko poštovanje vlasniku kompanije "DN Company“ kao i njegovoj porodici na dostignutom nivou proizvodnje i činjenici da zapošljavaju više od 110 ljudi.

- Svi smo zaboravili kako je ova zemlja izgledala posle 2001. godine, kada smo prolazila kroz težak ekonomski period, ali uprkos izazovima, iznikle su moćne i velike firme u svim delovima naše zemlje pa i ovde u Vladičinom Hanu - rekao je ministar i dodao: 

- Danas kada vidite sve te sjajne ljude koji rade, uz kvalitet proizvoda koju ova kompanija pravi i uz konkurentnost na globalnom tržištu poput Kanade, Japana, širom Evrope kao i ovde u Srbiji ne možete da ne budete ponosni. Zamolio sam menadžment da nastavi s naporima za širenje poslovanja i traženje novih investicionih prilika, jer verujem da će to doneti korist ne samo Vladičinom Hanu i jugu Srbije, već celoj našoj zemlji.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike