Još danas i sutra: Ističe rok za prijavu za program "Moja prva plata"

05.12.2023

13:53

0

Osposobljavanje traje devet meseci i za to vreme mladi sa završenom srednjom školom imaju pravo na mesečnu novčanu naknadu od 28.000 dinara,

Još danas i sutra: Ističe rok za prijavu za program "Moja prva plata"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Mladi zainteresovani za učešće u programu Moja prva plata mogu se još danas i sutra prijavljivati za radne pozicije koje su u svojim prijavama ranije naveli poslodavci i na kojima će se osposobljavati za samostalan rad.

Po završetku njihovog prijavljivanja, 7. decembra počinje povezivanje kandidata sa poslodavcima iz javnog i privatnog sektora, koje će trajati do 22. decembra. Kalendarom aktivnosti ovog programa je period od 23. do 29. decembra rezervisan za objavljivanje konačne liste poslodavaca sa brojem izabranih kandidata na odobrenim pozicijama, period od 1. do 19. januara za zaključivanje ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ), poslodavca i izabranog kandidata i početak osposobljavanja nezaposlenih.

Osposobljavanje traje devet meseci i za to vreme mladi sa završenom srednjom školom imaju pravo na mesečnu novčanu naknadu od 28.000 dinara, a oni sa fakultetskom diplomom 34.000 dinara.

Novac im isplaćuje NSZ, a poslodavci mogu mladima da isplate i dodatna sredstva. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike