Udar na Crni petak: Na štrajk u Amazonu se sprema 1.000 radnika u Britaniji

22.11.2023

12:29

0

Više od 1.000 radnika u distributivnom skladištu najvećeg zapadnog onlajn trgovca, u britanskom Koventriju, će štrajkovati na svetski „šoping dan“

Udar na Crni petak: Na štrajk u Amazonu se sprema 1.000 radnika u Britaniji
store-g523ce5296_1280 - Copyright pixabay/tianya1223

Radnici „Amazona“ spremaju se na još jedan štrajk, ovoga puta ponovo u Velikoj Britaniji. Više od 1.000 radnika u distributivnom skladištu u Koventriju, obustaviće rad da bi izrazili protest zbog niskih plata i loših uslova rada. Očekuje se da će obustavi rada pridružiti i „Amazonovi“ radnici iz SAD, Nemačke i Italije.

Sindikati koji zastupaju radnike su saopštili da su zaposleni ove kompanije umorni od toga što "samo stavljaju kraj sa krajem" i najavljuju da će štrajk izazvati najveći poremećaj funkcionisanja ove firme za 30 godina, prenosi „Independent“.

Britanski sindikat GMB je rekao da je razočaran zbog toga što su šefovi „Amazona“ odbili da razgovaraju o platama i uslovima rada.

- To je zaista jednostavno pitanje. Želimo da kompanija sedne i počne da razgovara sa nama. To je razuman zahtev, ali šefovi Amazona su odbili da razgovaraju - izjavio je portparol sindikata GMB.

Centar u Koventriju spada među najprometnije u Velikoj Britaniji, tako da štrajk može da značajno utiče na kupce koji koriste Crni petak, globalni „praznik kupovine“, da bi obavili povoljan šoping uz velike popuste.

Predstavnici „Amazona“ tvrde da se štrajk u Koventriju neće odraziti na prodaju na Crni petak, pošto taj centar ne služi direktno za narudžbine kupaca.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike