Srpski „svemirci“ se u septembru svetu predstavljaju u Dubaiju

17.08.2021

09:40 >> 10:36

0

Na Svetskoj izložbi priliku da se pokažu globalno imaju srpske firme iz sektora metalske i elektro industrije

Srpski „svemirci“ se u septembru svetu predstavljaju u Dubaiju
Copyright Pixabay

Privredna komora Srbije (PKS) pozvala je privrednike iz sektora metalske i elektro industrije da se prijave za učešće u drugoj tematskoj nedelji Svetske izložbe u Dubaiu čija je tema “Svemir”.

Poziv da se do 3. septembra prijave upućen je kompanijama koje se bave svemirskim i avio tehnologijama, tehnologijama proizvodnje “mini” satelita, avio industrijom, inovacijama kao i tehnološko-inovativne startapove i kompanije koje se bave razvojem i istraživanjem.

Tematska nedelja “Svemir” u okviru Svetske izložbe “Dubai Expo 2020” biće održana od 17. do 23. oktobra.

Istraživanje svemira ubrzano dobija sve više na značaju i postaje jedna od najznačajnijih oblasti razvoja na globalnom tehnološkom nivou, a učešće srpskih kompanija na ovoj tematskoj sedmici pruža jedinstvenu priliku za ostvarivanje kontakta sa potencijalnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i ostalih zemalja učesnica.

Šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor “Dubai Ekspo 2020”, Marko Selaković, rekao je da Srbija ima šta da pokaže u domenu naprednih tehnologija koje se koriste u svemirskim istraživanjima, avijaciji i srodnim delatnostima.

“Imamo uspešne i inovativne kompanije koje će imati priliku da predstave svoje proizvodno- tehnološke programe u ovom sektoru, kao i relevantne istraživačke i naučne istitucije koje mogu da prezentuju svoje inovacije i pronađu potencijalne kooperante, dobavljače, saradnike i investitore iz različitih zemalja i kontinenata”, rekao je on.

Pročitajte još:

Dodao je da prisustvo relevantnih svetskih institucija i proizvođača u oblasti svemirskih tehnologija i avio industrije na Svetskoj izložbi predstavlja značajnu priliku za naše kompanije i institucije da postanu vidljivije i uspostave saradnju sa velikim sistemima kao što su „NASA“, „Evropska svemirska agencija“ (ESA), SPACE X i „Boing“.

Tokom trajanja „Dubai Ekspo 2020“ biće održano 10 tematskih nedelja na teme klime i biodiverziteta, urbanog i ruralnog razvoja, tolerancije i inkluzije, znanja i edukacije, putovanja i umrežavanja, globalnih ciljeva, zdravlja i velnesa, hrane i agrikulture i vode.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike