Hisense Br.3: Nova fabrika u Srbiji vodećeg svetskog proizvođača

13.09.2023

13:27

0

Autor: 24sedam

Kompanija „Hisense Europe“ (Gorenje) otvorila je u Valjevu svoju treću fabriku u Srbiji

Hisense Br.3: Nova fabrika u Srbiji vodećeg svetskog proizvođača
Gorenje Valjevo - Copyright Tanjug/Peđa Vučković

Kompanija „Hisense“ investirala je 45 miliona evra u novu fabriku za proizvodnju najsavremenijih rashladnih uređaja u Valjevu, koja je danas svečano počela sa radom.

Nova fabrika „Valjevo 3“ proizvodiće frižidere sa duplim vratima brendova „hisense“, „gorenje“ i „asko“, pre svega za izvoz na zahtevna evropska tržišta, saopšteno je iz kompanije.

Ceremoniji otvaranja prisustvovali su Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, Hanson Han, CEO grupe „Hisense Europe“ i Stanka Pejanović, potpredsednica grupe.

„Gorenje“, slovenački brend koji je nekoliko godina u vlasništvu kineske grupacije, uspešno posluje u Valjevu već 17 godina i obezbeđuje više od 1.750 radnih mesta stanovnicima Valjeva i Kolubarskog okruga.

Početak rada nove fabrike znači angažovanje još 1.000 zaposlenih u naredne tri godine. Fabrika je izgrađena pored postojeće fabričke lokacije na površini od 45.000 m2, na kojoj je smeštena savremena proizvodna hala površine 30.000 m2, magacini i moderna kantina za zaposlene, koja je sama koštala 700.000 evra.

Planirana proizvodnja u novoj fabrici iznosiće 750 hiljada frižidera godišnje, dok će ukupna proizvodnja u sva tri pogona „Gorenje Valjevo“ do 2025. godine iznositi 1,7 miliona aparata.

„Hisense“ je jedan od vodećih svetskih proizvođača potrošačke elektronike i kućnih aparata, sa preko 100.000 zaposlenih širom sveta i 10.000 u Evropi.

„Hisense Europe“ obuhvata proizvodne pogone u Srbiji, Sloveniji i Češkoj, razvojne centre u Švedskoj, Holandiji, Češkoj i Sloveniji, kao i 27 prodajnih kompanija.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike