"Lego" prešišao konkurenciju: Ubedljivo su najbolji na tržištu igračaka - inflacija im ništa ne može

30.08.2023

14:00

0

Veoma sam zadovoljan zbog toga što su naši rezultati ponovo bolji od rezultata cele industrije igračaka - rekao je izvršni direktor kompanije

"Lego" prešišao konkurenciju: Ubedljivo su najbolji na tržištu igračaka - inflacija im ništa ne može
Kompanija "Lego" - Copyright Stefan Puchner/dpa via AP

Prihod danskog proizvođača igračaka "Lego" je u prvih šest meseci porastao za jedan odsto međugodišnje na 27,4 milijardi danskih kruna, odnosno 3,68 milijardi evra.

Kako prenosi CNBC, ovaj rezultat je znatno bolji od konkurenata na tržištu igračaka kao što su "Matel", "Hasbro" ili "Funks", koji su ove godine zabeležili dvocifreni pad prihoda u odnosu na prošlu godinu.

- Veoma sam zadovoljan zbog toga što su naši rezultati ponovo bolji od rezultata cele industrije igračaka - rekao je izvršni direktor kompanije "Lego" Nils Kristijansen.

pixabay/www_slon_pics
 

On je istakao da je "Lego" ponovo uvećao svoj udeo na tržištu igračaka, što je, prema njegovim rečima, veoma važno.

Proizvođači igračaka su zabeležili veliki rast prihoda tokom pandemije virusa korona kada su roditelji želeli da zaokupe decu tokom karantina, a igračkama su se vratili i neki odrasli.

"Lego" se uspešno nadovezao na pandemijski rast koji je podstaknut raznolikim asortimanom za decu i odrasle, ali ni ova kompanija nije bila imuna na rast troškova energije, transporta i materijala.

Neto profit kompanije "Lego" za prvu polovinu godine je dostigao 5,1 milijardu danskih kruna, odnosno 680 miliona evra, što je za 17 odsto manje u odnosu na isti period 2022. godine, ali Kristijansen veruje da će ovi rezultati uskoro biti bolji zbog očekivanog pada troškova.

"Lego" je ove godine otvorio 89 prodavnica širom sveta, od toga 54 u Kini, i sada ubira plodove izlaska na nova tržišta.

Kristijansen je naveo da će "Lego" ove godine povećati svoj portfolio na oko 750 proizvoda, od kojih će 48 odsto biti nove igračke za sve uzraste.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike