Metalac isplaćuje dividendu

14.08.2023

11:16

0

Kompanija iz Gornjeg Milanovca akcionarima isplaćuje dividendu od 16. avgusta

Metalac isplaćuje dividendu
Ilustracija - Copyright Pixabay

Izvršni odbor „Metalca“ iz Gornjeg Milanovca doneo je odluku o isplati dividende, odnosno učešća u dobiti firme na osnovu vlasništva nad akcijama.

Dividenda se isplaćuje od 16. avgusta, u bruto iznosu od 90 dinara po akciji, objavio je „Metalac“ na Beogradskoj berzi.

Odluka o isplati dividende doneta je u skladu sa odlukom Skupštine Beogradske berze od 19. maja o raspodeli dobiti „Metalca“ iskazane na dan 31.12.2022. godine.

Dividenda će se isplaćivati akcionarima iz Jedinstvene evidencije akcionara „Metalca a.d.“ kod Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti, na dan 9. 5. 2023. godine, počev od 16. avgusta do 31. oktobra, po dinamici isplate kojom se ne ugrožava likvidnost kompanije.

Ova dividenda predstavlja povećanje od 5,9 odsto u odnosu na prošlogodišnju dividendu od 85 dinara po akciji, istaknuto je u ranijem saopštenju kompanje.

Screenshot: Beogradska berza
Kretanje cene akcije Metalca u poslednjih godinu dana

 

Glavni broker „Momentuma“, Nenad Gujaničić, na Linkdinu je istakao da je „Metalac“ jedinstvena kompanija na srpskoj berzi koja u svojoj berzanskoj istoriji akcionare nikada nije ostavila bez dividende. Štaviše, ta dividenda nikada nije ni smanjivana (osim u pandemijskoj 2020. godini).

Akcija "Metalca" trenutno vredi 1,600 dinara a u poslednjih godinu dana kretala se između 1.220 i 1.730 dinara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike