Beograd magnet za strance, dok su srpske banje najprivlačnije domaćim turistima: Sokobanja prednjači, a za njom ne zaostaje ni Vrnjačka

12.08.2023

07:24

0

Banje nude raznovrsan sadržaj, a kako ih sve više posećuju i mladi, ponuda se okreće i ka njihovim afinitetima

Beograd magnet za strance, dok su srpske banje najprivlačnije domaćim turistima: Sokobanja prednjači, a za njom ne zaostaje ni Vrnjačka
Copyright 24sedam/Goran Sivački

U Beograd se ne ide na zimovanje i letovanje, glavni grad je za turiste otvoren 365 dana u godini, rekao je za RTS direktor TOB Miodrag Popović. 

Turistički Beograd konstantno beleži rast od 2014. godine, sa izuzetkom 2020. zbog pandemije koronavirusa, i to je rezultat dobro urađenog posla ne samo na nivou grada, već pre svega cele države, rekao je Popović. 

- U Beograd se ne ide na zimovanje i letovanje, mi smo 'otvoreni' 365 dana u godini. Turizam je pre svega način života, pa tek onda privredna grana, i naši turisti vole sve ono što vole i Beograđani - rekao je Popović.

24sedam/Katarina Mihajlović
Miodrag Popović

Beograd je napredovao, i uz konstantno unapređenje infrastrukture, glavni grad sve više privlači i poslovne ljude.

- Naš primarni zadatak je da te poslovne ljude privolimo da ostanu bar još jedan dan - kaže Popović.

Banje i Grčka najprivlačniji srpskim turistima

24sedam/Goran Sivački
 

Kada je reč o Srbiji, jedan od aduta su naše banje, koje su tradicionalno dobro posećene, a zdravstveni turizam je generalno najmanje trpeo zbog pandemije koronavirusa.

Vladan Vešković iz Udruženja banja Srbije kaže da je Sokobanja ostvarila najveći promet prošle godine, ali tu su i Vrnjačka Banja, Sokobanja, Banja Koviljača, Kuršumlijska banja.

- To je rezultat dugogodišnjeg rada. Poverenje se teško gradi, a brzo gubi. Zbog toga konstantno radimo na unapređenju naših usluga - kaže Vešković.

Banje nude raznovrsan sadržaj, a kako ih sve više posećuju i mladi, ponuda se okreće i ka njihovim afinitetima kako bi se u banje vraćali i kasnije.

Kada je reč o turističkim destinacijama van zemlje, srpskim turistima je leti i dalje najprivlačnija Grčka, kaže hotelijer Petar Knežević.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RTS

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike