Niška MD Gradnja na licitaciji, na redu imovina u Sokobanji

18.04.2023

09:26

0

Autor: 24sedam

Cena nekretnina građevinskog preduzeća u stečaju je 22 miliona dinara

Niška MD Gradnja na licitaciji, na redu imovina u Sokobanji
Ilustracija - Copyright Pixabay

Niško preduzeće „MD Gradnja inženjering transport d.o.o.“, koje je u stečaju od 2018. godine, ponovo na aukciju daje deo imovine. Ovoga puta radi se o objektima u Sokobanji ukupne površine 173 kvadrata, vrednosti od oko 22 miliona dinara, pišu „Južne vesti“.

Firma koja se bavi izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada u stečajnom je postupku od oktobra 2018. i već je prodala odmaralište u Sokobanji, vozilo, imovinu u Mezgraji i u Donjem Međurovu.

Prodaja je zakazana za 17. maj u Nišu, a u ponudi su, kako su naveli iz Agencije za stečajne upravnike, zgrada u Vrelskoj ulici u Sokobanji, površine 146 kvadrata. Ona ima odobrenje za gradnju, ali nema odobrenje za upotrebu, piše u dokumentaciji

Druga zgrada je takođe u Vrelskoj ulici u Sokobanji, površine je 27 kvadrata i takođe je izgrađena bez odobrenja za gradnju. I ona je u privatnoj svojini i upisana je u listu nepokretnosti.

Procenjena vrednost te dve zgrade je 21.387.332 dinara, ali je istaknuto da nije minimalno prihvatljiva, niti na bilo koji način obavezujuća. Pravo da se nadmeću za kupovinu imaju pravna i fizička lica, navedeno je u dokumentaciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike