Vučić: Imamo plodonosnu saradnju sa Republikom Srpskom, verujemo da će biti i bolja

04.08.2023

14:46

0

Trgovinska razmena sa Srpskom trenutno vredi 3,2 milijarde evra, istakao je predsednik

Vučić: Imamo plodonosnu saradnju sa Republikom Srpskom, verujemo da će biti i bolja
Vučić i Dodik u Banjaluci - Copyright TANJUG/FOTO SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija i sa BiH i sa Republikom Srpskom ima plodonosnu saradnju, kao i da je trgovinska razmena sa Srpskom trenutno 3,2 milijarde evra, kao i da veruje da će premašiti i četiri.

On je nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji u Banjaluci istakao da su odnosi na izuzetnom nivou i da je zahvalan na tome što Srbija sa Srpskom zajednički obeležava bilo lepe događaje, bilo teške stvari iz prošlosti.

On je ponovio da Srbija ne beži od poštovanja pijeteta drugih naroda i hrvatskog i bošnjačkog, ali da to ne znači da smo spremni da zaboravimo srpske žrtve i da ih prećutkujemo.

- Sinoć smo u manastiru Osovica imali izuzetnu večeru i razgovarali smo o svim važnim pitanjima zajedno sa patrijarhom Porfirijem i o svim teškim temama u regionu u situaciji u kojoj su i Srbija i RS. Ja sam obrazložio sve muke i probleme o KiM, sve duple aršine, a Dodik i ljudi iz RS su govorili o svojim problemima i sankcijama. Jer kada vam najmoćnija zemlja sveta uvede sankcije i kriminalizuje lidere nije lako - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike