"Napravićemo do 130 novih hotela za EXPO"

14.07.2023

07:43

0

Predsednik Vučić istakao je da će nadležni uraditi tako da Beogradu ostane možda najbolji ili drugi najbolji sajamski prostor u Evropi

"Napravićemo do 130 novih hotela za EXPO"
Budući izgled izložbe "EXPO 2027" - Copyright Ministarstvo finansija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Srbija za EXPO 2027 napraviti nešto što će biti u prva dva sajamska prostora u Evropi, kao i do 130 novih hotela.

Gostujući na TV Pink, Vučić je rekao da mi nećemo napraviti EXPO kao Dubai, jer toliko novca nemamo, ali uradićemo tako da Beogradu ostane možda najbolji ili drugi najbolji sajamski prostor u Evropi. Mi da se poredimo sa Dubaijem, ne možemo", poručio je Vučić.

Printscreen/Pink
 

Dodao je da će tada biti završen i nacionalni stadion koji će, kako je rekao, biti mnogo lepši od Alianc arene. Naglasio je da je EXPO velika nada za Srbiju i velika stvar za našu zemlju. "Gradonačelnik Malage je podneo ostavku ostavku zbog EXPO.

Mi ćemo imati 2,6 miliona dodatnih turista zbog EXPO. Računajte da potroše samo 300 evra. Moraćemo da izgradimo još preko 100, 120 do 130 potpuno novih hotela", istakao je Vučić. Naglasio je da će na EXPO svi doći i želeti da se što bolje predstave.

"Tu će nam doći od Izraela, koji ulaže 5,4 odsto svog BDP-a u naučna istraživanja. Mi ćemo želeti da predstavimo naše najinventivnije iz naših naučnih centara.

Svi iz regiona će želeti da se predstave na najbolji način", zaključio je predsednik Srbije.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike