Stan na moru i za 45.000 evra! U Crnoj Gori na obali možete pazariti nekretninu za "pristojan" novac

30.06.2023

14:35

0

Crna Gora već godinama privlači turiste iz raznih zemalja, uključujući i naše građane, ali i bogatije strane goste poput Rusa, Ukrajinaca i Turaka

Stan na moru i za 45.000 evra! U Crnoj Gori na obali možete pazariti nekretninu za "pristojan" novac
Budva - Copyright Profimedia

Sezona letovanja je počela, a sa njom i veliko interesovanje za kupovinu apartmana i stanova na najpoznatijim turističkim destinacijama u Crnoj Gori.

Ova zemlja već godinama privlači turiste iz raznih zemalja, uključujući i naše građane, ali i bogatije strane goste poput Rusa, Ukrajinaca i Turaka. Interesovanje za nekretnine na crnogorskom primorju se posebno povećalo tokom pandemije, ali i dalje traje.

Na najpoznatijim letovalištima u Crnoj Gori, cene kvadrata dostižu i preko 3.000 evra, ali se mogu naći i povoljnije opcije od oko 1.000 evra po kvadratu.

Bar je jedno od mesta gde se mogu naći stanovi nedaleko od mora po ceni od 1.000 evra po kvadratu, što predstavlja najnižu cenu u poređenju sa drugim lokacijama. Sa druge strane, Bečići i Budva su najskuplje destinacije, gde se cene kreću od 2.000 do 3.000 evra po kvadratu.

Pixabay
 

Budva je već duže vreme poznata kao jedna od najskupljih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Cene stanova u Budvi se znatno razlikuju od drugih mesta na primorju. Na primer, jednosoban stan od 38 kvadrata sa terasom, udaljen 15 minuta od mora, prodaje se po ceni od 85.000 evra, odnosno 2.230 evra po kvadratu. U ovu cenu ulazi i nameštaj, kao i prostor sa zonom za odmor i roštilj. U Rafailovićima, apartman od 32 kvadrata se prodaje za 95.000 evra, a nalazi se u novoj zgradi u prvom redu pored mora. Ovaj apartman je kompletno namešten, a cena uključuje i parking-mesto za jahtu ili brod.

Bečići su takođe omiljena destinacija za turiste, ali su i poznati po visokim cenama nekretnina. Na primer, apartman od 50 kvadrata udaljen 700 metara od mora prodaje se za 140.000 evra, što iznosi 2.800 evra po kvadratu. Opremljen je italijanskim nameštajem, ugradnim plakarima, električnim roletnama i prodaje se sa svim aparatima i nameštajem. U cenu je uključeno i garažno mesto u podzemnoj garaži.

24sedam/Danica Božović
 

Herceg Novi takođe privlači interesovanje kupaca nekretnina. Nov stan od 35 kvadrata na obali mora u Igalu prodaje se za 99.500 evra, odnosno 2.840 evra po kvadratu. Stan je na odličnoj lokaciji, samo 100 metara od plaže, i dolazi sa terasom i novim nameštajem. Za stan od 45 kvadrata vlasnik traži 125.000 evra, što iznosi 2.780 evra po kvadratu. Ova nekretnina ima dve terase i nalazi se na samo četiri minuta hoda od mora. Stanovi veće kvadrature u Herceg Novom su nešto povoljniji, pa se tako stan od 70 kvadrata na ovoj lokaciji ceni 155.000 evra, odnosno 2.060 evra po kvadratu.

Cene građevinskog materijala su počele da padaju krajem prošle godine, ali cene stanova nisu pratile taj pad u potpunosti. Međutim, situacija na tržištu nekretnina u Crnoj Gori se menja, pa su i cene stanova počele da padaju.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike