Vesić o svakodnevnom kolapsu na beogradskom aerodromu: Situacija je bolja nego što je bila prethodne sedmice

29.06.2023

12:19

0

Želimo da vam pomognemo da se razreši situacija i na dobrom smo putu da problem rešimo - poručio je Vesić

Vesić o svakodnevnom kolapsu na beogradskom aerodromu: Situacija je bolja nego što je bila prethodne sedmice
Beogradski aerodrom - Copyright Promo/Belgrade Airport

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić razgovarao je danas sa izvršnim direktorom "VINCI Concessionsa" i predsednikom "VINCI Airportsa" Nikolom Notbarom o saradnji ove kompanije sa Srbijom i problemima na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

On je konstatovao da je situacija na aerodromu bolja nego što je bila prethodne sedmice, kada je bilo najviše gužvi i problema, ali da to još nije na potpuno zadovoljavajućem nivou.

Istakao je da želi da država i "Vinci", kao partneri u koncesiji, zajednički rade na rešavanju problema, jer je svima u interesu da se situacija na beogradskom aerodromu stabilizuje, pre svega zbog putnika, kojih je sve više.

Tanjug/ Predrag Mitić
Goran Vesić

- Želimo da vam pomognemo da se razreši situacija i na dobrom smo putu da problem rešimo. Mi smo tu da pomognemo u onome što je do nas, ali očekujemo da kompanija uradi sve što je u njenoj moći - rekao je Vesić.

Dodao je da je Srbija zadovoljna brojem francuskih kompanija koje posluju u zemlji, a među kojima je i "Vinci", saopštilo je Ministarstvo.

Notbar je rekao da razume zabrinutost države zbog problema na aerodromu i istakao da kompanija daje sve od sebe da se problem reši što pre.

Naveo je da je ovo najizazovniji period, izuzimajući period koronavirusa, podsećajući da su na aerodromu uveliko u toku radovi na rekonstrukciji i izgradnji.

Poručio je da "Vinci" želi i namerava da ispuni sve odredbe predviđene koncesionim ugovorom i da će učiniti sve da se problemi što pre prevaziđu.

Predstavnici kompanije "Vinci" zahvalili su ministru Vesiću na tome što je rešen problem sa "divljim taksistima" na beogradskom aerodromu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike