Vučić: Do kraja godine stiže gas u Krušik, do proleća čistiji vazduh u Valjevu

27.06.2023

13:58

0

Voleo bih i da veliki broj građana pređe na gas, što bi značilo da bi Valjevo bilo jedno od najmanje zagađenih gradova, istakao je predsednik

Vučić: Do kraja godine stiže gas u Krušik, do proleća čistiji vazduh u Valjevu
Copyright TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će gas u fabriku Krušik doći do kraja godine i da će od narednog proleća biti čistiji vazduh u Valjevu.

- Voleo bih i da veliki broj građana pređe na gas, što bi značilo da bi Valjevo bilo jedno od najmanje zagađenih gradova. Što se Krušika tiče, on zapošljava 2.305 ljudi, dugovi su najveći bili tokom 2019. godine, 35 miliona evra, a kreditni preko 10 miliona evra. Danas je ukupna obaveza prema dobavljačima 11,7 miliona, dva miliona evra je dug po pitanju različitih zajmova. Situacija je neuporedivo bolja - rekao je Vučić.

On je istakao da Krušik polako, ali sigurno ide napred.

- Doći će i gas. To je i dalje najveći poslodavac u Valjevu i verujem da će tako i ostati i da će ljudi moći da računaju na dalje poboljšanje i svog životnog standarda - rekao je Vučić novinarima u Valjevu.

Prema njegovim rečima, kada dođe brza saobraćajnica, i hotelijerstvo i ugostiteljstvo će drastično da porastu, ali i zbog svih fabrika o kojima se pričalo.

- Bolnicu kada budemo uradili biće to drugi grad. Radujem se tome, to će značiti i za Osečinu, Kosjerić i okolna sela - zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike