Nagrade i priznanja za Globos osiguranje

23.05.2023

15:26

0

Autor: G.M.Š.

Generalni sponzor 90. Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, kompanija Globos osiguranje dobitnik je Velike zlatne medalje i plakete za kvalitet za korporativni nastup i visok nivo marketinških aktivnosti i dizajn

Nagrade i priznanja za Globos osiguranje
Nagrade i priznanja za Globos osiguranje - Copyright Promo: Globos osiguranje

- Velika nam je čast što smo potpisali trogodišnji ugovor o strateškom partnerstvu sa Novosadskim sajmom u godini njegove stote godišnjice i što smo generalni sponzor ovako značajne manifestacije kao što je Novosadski sajam poljoprivrede već drugu godinu za redom u jubilarnoj 90. godini – kaže za 24sedam Siniša Pratljačić, predsednik Izvršnog odbora „Globos osiguranja“.

Na  90. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, kompaniji "Globos osiguranje" danas su uručene Velika zlatna medalja i plakete za kvalitet za korporativni nastup i visok nivo marketinških aktivnosti i dizajn.

Uvažavanje i iz Italije

Veliki značaj prisustva jedine domaće privatne osiguravajuće kompanije na Poljoprivrednom sajmu potvrdila je na otvaranju sajamske manifestacije i poseta visokih zvaničnika Italije - zemlje partnera ovogodišnje manifestacije.

Na štandu „Globos osiguranja“ ministra poljoprivrede Italije Frančeska Lolobriđidu i ambasadora Italije u Srbiji Luku Gorija, kao i ministra odbrane Srbije Miloša Vučevića i gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, ugostili su Ostoja Mijailović, predsednik „OMR Grupe“ i predsednik Izvršnog odbora „Globos osiguranja“, Siniša Pratljačić.

- Goste iz Italije je zanimalo naše viđenje poljoprivrednih prilika, a bilo im je zanimljivo što je jedina domaća privatna osiguravajuća kuća generalni sponzor ovako velike manifestacije koja ima izuzetno dugu tradiciju. Posebno nam je bilo drago što smo mogli da ih iznenadimo vinima vinarije „Šapat“, jednako dobrim kao što su ona iz Italije – opisao je susret Pratljačić.

Promo: Globos osiguranje
Iznenađenje iz Srbije: Ministar F. Lolobriđida sa O. Mijailovićem (OMR Grupa) i S. Pratljačićem (Globos osiguranje)

 

Osiguranje u poljoprivredi je investicija

Šta sve u oblasti agrara nudi Globos osiguranje i zašto je prošle godine ova kuća zaključila više od 1,1 milion eva premije osiguranja useva i plodova, poljoprivrednici mogu saznati na sajmu do 26.  maja. Njihov adut za ovu godinu je paket osiguranja celokupnog poljoprivrednog poslovanja, kreiran specijalno za sajam, koji pored osiguranja useva i voćnjaka obuhvata i kasko osiguranje poljoprivredne mehanizacije i osiguranje poljoprivrednog domaćinstva sa 10 odsto popusta na osiguranje useva i plodova i poljoprivrednih mašina.

Siniša Pratljačić ukazuje da se na osiguranje u poljoprivredi ne sme više gledati kao na nepotreban trošak, već kao na obaveznu investiciju, posebno u ovo vreme klimatskih promena, koje sa sobom nose mnoge neizvesnosti za ratare i voćare.

- Poražavajuća je činjenica da 85 odsto obradivih površina u Srbiji nije osigurano, što znači da su poljoprivrednici izloženi na milost i nemilost vremenskim prilikama. Potrebno je da svi zajedno, od osiguravača preko udruženja i ministarstva do krajnjih korisnika, poradimo na svesti da je taj rizik nepotreban i da se ne isplati. Vrlo je bitno istaći da Republika Srbija i Ministarstvo poljoprivrede daju subvenciju za osiguranje od 40 odsto, a u okruzima sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi 70 odsto od plaćene premije osiguranja, što praktično znači da se najveći deo premije subvencioniše, a stopostotno se osiguravaju usevi ili plodovi – zaključuje Siniša Pratljačić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike