"Er Srbija" premašila neverovatnu brojku: Od početka godine ovom avio-kompanijom prevezlo se više od milion putnika

08.05.2023

12:02

0

Imajući u vidu postojeće trendove, "Er Srbija" očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika

"Er Srbija" premašila neverovatnu brojku: Od početka godine ovom avio-kompanijom prevezlo se više od milion putnika
Er Srbija - Copyright Tanjug/Air Serbia

"Er Srbija" je danas, 8. maja, u ranim jutarnjim časovima,premašila milion prevezenih putnika od početka 2023. godine, dok je taj rezultat u 2022. godini ostvarila tek 8. jula, saopštila je ta kompanije.

Kako se navodi, u do sada rekordnoj pretpandemijskoj 2019. godini, srpska nacionalna avio-kompanija je do broja od milion putnika stigla 25. juna, odnosno mesec i po dana kasnije u odnosu na ovu godinu.

Imajući u vidu postojeće trendove, "Er Srbija" očekuje da u 2023. godini premaši brojku od tri i po miliona prevezenih putnika.

Promo/Er Srbija
 

Generalni direktor kompanije Jirži Marek izjavio je da ostvareni rezultati motivišu kompaniju da u narednom periodu bude još bolja i efikasnija.

- Kada smo sredinom marta zabeležili našeg petstohiljaditog putnika u 2023. godini znali smo da je taj rezultat izuzetan i verovali smo da će novi uspesi brzo uslediti. Samo dva meseca kasnije, ponovo obaramo sopstvene rekorde. Po prvi put od kada poslujemo pod imenom "Er Srbija", već u maju smo prevezli milion putnika. Uz izvanredne mesečne rezultate, deset uzastopnih rekordnih meseci po broju realizovanih letova i prevezenih putnika i profitabilni prvi kvartal 2023. godine, imamo razloga da budemo zadovoljni - rekao je Marek.

Kompanija navodi da će tokom letnje sezone leteti do više od 80 destinacija širom sveta.

Pored matičnog aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu, kompanija u Srbiji leti i sa niškog aerodroma "Konstantin Veliki" i međunarodnog aerodroma "Morava" kod Kraljeva.

U prvom kvartalu 2023. godine, od ukupnog broja putnika koji su do željenih destinacija leteli sa beogradskog aerodroma, skoro polovina, odnosno 49 odsto putovalo je letovima Er Srbije, navodi se u saopštenju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike