Stelantis ukazao poverenje OMR Grupi: Novi uvoznik za Fijat, Alfa Romeo, Džip...

03.05.2023

13:07

0

Autor: 24sedam

„OMR Grupa“ preuzima komercijalne aktivnosti od „Fijat Krajsler Automobili Srbija“ na distribuciji brendova fabrika koje su u sastavu evropsko-američkog „Stelantisa“

Stelantis ukazao poverenje OMR Grupi: Novi uvoznik za Fijat, Alfa Romeo, Džip...
Ostoja Mijailović, OMR Grupa - Copyright Promo/OMR Group

OMR Grupa“ postaje novi partner „Stelantisa“ na tržištima Srbije i Crne Gore za sve komercijalne aktivnosti, i preuzima uvoz i distribuciju brendova proizvođača „Abart“ (Abarth), „Alfa Romeo“, „Fijat“, „Fijat Profešenel“ (Fiat Professional), „Džip“ (Jeep) i „Parts&Services“. Finalizacija i zaključivanje transakcije biće obavljena po odobrenju Agencije za zaštitu konkurencije, saopšteno je iz „Stelantisa“.

- Ponosni smo što postajemo „Stelantisov“ partner na tržištu Srbije i Crne Gore . Kao i uvek, posvećeni smo stvaranju nove vrednosti u uslovima konstantnih promena na automobilskom tržištu. Sigurni smo da ćemo zajedno sa dilerskom mrežom biti uspešni u daljem razvoju distribucije brendova „Abart“, „Alfa Romeo“, Fijat Profešenel“i „Džip“. „Stelantis“ je jedan od vodećih svetskih proizvođača, sa odličnim proizvodima i veoma snažnim planom elektrifikacije i održive mobilnosti. Nerazdvojni je deo našeg automobilskog nasleđa i naš budući spoj sa zelenijom i održivijom mobilnošću. „OMR Grupa“, sa gotovo 22 godine iskustva uz distribuciji automobila, posvećena je tome da se uspešno adaptira u evoluciji automobilske industrije. Uvereni smo da ćemo zajedno sa „Stelantisom“ isporučiti rešenja u skladu sa potrebama budućnosti, pružajući u isto vreme svojim kupcima visokokvalitetno iskustvo kakvo očekuju i obezbeđujući dugoročnu rast za naše brendove i dilerske mreže  – rekao je Ostoja Mijailović, predsednik „OMR Grupe“.

Važan korak za "Stelantis" u regionu

Novim partnerom zadovoljni su i u „Stelantisu“, automobilskom konglomeratu stvorenom 2021. godine a koji okuplja proizvođače i fabrike u 30 zemalja na nekoliko kontinenata i u kome su pored vodećih „Fijata“ („Lančija“, „Alfa Romeo“, „Maserati“) i „Krajslera“ („Dodž“, „Ram“) i francuska „PSA Grupa“ („Pežo“, Sitroen“, „DS“, „Opel“, Voksol“)…

- Ovo je još jedan važan korak u razvoju poslovne strategije kompanije „Stelantis“, kojim će naša prodajna postavka na tržištu Srbije i Crne Gore biti još agilnija i efikasnija, zadržavajući kupce u centru svog fokusa. Potpisivanjem ovog ugovora, „OMR Grupa“ če postati novi „Stelantisov“ partner na ovim tržištima. Uvereni smo da će naši brendovi dati još bolje rezultate u zemlji s ovom novom postavkom – rekao je Filip Narberu, viši potpredsednik za evropska tržišta (bez G5) u „Stelantisu“.

Screenshot:Stelantis
 

 

Sa 23 električna modela već dostupna na svetskom tržištu, kažu iz „Stelantisa“, svaki brend ima jasno definisanu i ubrzanu strategiju da se zadovolje sadašnje i buduće potrebe tržišta a sve u sklopu plana „Dare Forvard 2030“, predstavljenog u martu 2022. godine.

Iz „Stelantisa“ ističu da snagom svojih različitosti unutar konglomerata, predvode na putu kojim se kreće svet sa težnjom da postanu najbolja kompanija održive tehnološke mobilnosti, ali ne i najveća, istovremeno stvarajući dodatnu vrednost za sve interesne strane ali i zajednice u kojima posluju.

"OMR Grupa" je nastala 2002. kao malo preduzeće u porodičnom vlasništvu iz kojeg se razvila u poslovni sistem kompanija usresređenih na automobilsku inudstriju, osiguranje, lizing i fleet menadžement. Danas "OMR Grupa" broji oko 900 zaposlenih u "British Motors", "AKS Fleet Solutions", "Globos osiguranje", "Fleet Management Team"... 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike