Vrnjačka Banja omiljena penzionerima: Gde će sve besplatno boraviti najstariji građani

01.05.2023

16:21

0

Pravo na rehabilitaciju o trošku Fonda ove godine će moći da iskoristi oko 15.000 penzionera

Vrnjačka Banja omiljena penzionerima: Gde će sve besplatno boraviti najstariji građani
Vrnjačka banja - Copyright Profimedia

Penzioneri su najviše zainteresovani za boravak u Vrnjačkoj Banji i Banji Koviljači, pokazuju podaci Fonda PIO nakon objavljene konačne rang liste penzionera koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u srpskim banjama.

Naime, PIO fond je nedavno objavio konačne rang liste penzinera koji mogu da borave u banjama na oglasnim tablama organizacija korisnika penzija, odnosno Saveza penzionera Srbije i Udruženja penzionera Srbije "Nezavisnost”, i oglasnim tablama svih organizacionih jedinica Fonda PIO.

Na njima su penzioneri koji su ostvarili pravo na besplatnu rehabilitaciju u 2023. godini u banjama Srbije. Tako su, kako se navodi, na ovogodišnjim listama želja penzionera prednjačile Vrnjačka Banja, zatim Banja Koviljača, Ribarska banja, Niška banja, Sokobanja, potom "Termal” u Vrdniku, banja Kanjiža i banja Junaković u Apatinu.

Nakon objave lista sledi sklapanje ugovora između Fonda PIO i rehabilitacionih centara, obaveštavanje korisnika koju su banju dobili i usaglašavanje termina boravka, navode u PIO fondu.

- Podsećamo da su pravo na besplatnu rehabilitaciju u zdravstveno-stacionarnim ustanovama i banjsko-klimatskim lečilištima u trajanju od 10 dana ove godine imali korisnici starosnih, invalidskih i porodičnih penzija, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, čija penzija iznosi do 37.809 dinara i nemaju druga lična primanja, kao i da od Oglasa za 2020. godinu nisu koristili ovo pravo - ističe se u saopštenju PIO fonda.

Na osnovu izdvojenih sredstava za ove namene i cena u banjskim lečilištima u 2023. godini, pravo na rehabilitaciju o trošku Fonda ove godine će moći da iskoristi oko 15.000 penzionera.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike