Posle „majburgera“ Rusi prinudno jedu i „rostik“

25.04.2023

11:37

0

Nakon „Mekdonaldsa“ na ruskom tržištu brze hrane nađena zamena i za prozvode KFC-a

Posle „majburgera“ Rusi prinudno jedu i „rostik“
Brza hrana - Copyright Pixabay

Nekadašnji restorani brze hrane američke kompanije KFC, koja se povukla sa ruskog tržišta zbog sankcija Zapada kao i konkurent „Mekdonalds“, danas su u Rusiji otvoreni pod imenom „Rostik's“.

Novi ruski vlasnici ovih restorana, Konstantin Kotov i Andrej Oskolkov, odlučili su da vrate u život ruski brend koji se prvi put pojavio 1993. godine, nakon sloma Sovjetskog Saveza, prenosi Rojters.

Matična kompanija američkog KFC-a, firma „Jam! Brends“, prošle nedelje je definitivno izašla sa ruskog tržišta i prenela prava na franšizu na rusku firmu „Smart servis“, koju vode Kotov i Oskolkov.

„Smart servis“ je saopštio da nije isključeno da se „Jam! Brends“ jednog dana ponovo vrati u Rusiju, dok predstavnici ove američke korporacije nisu bili dostupni za komentar.

Za ljubitelje KFC-a u Rusiji se od danas ne menja mnogo toga, pošto će brend ove američke kompanije biti neko vreme i dalje prisutan u nekim restoranima, a meni će ostati skoro isti.

- Postigli smo dogovor po kome će novi vlasnik zadržati stari meni, a samo četiri jela će promeniti ime. Sve ostalo će biti kao i ranije - sama jela, njihov ukus i kvalitet - rekao je Kotov lane u novembru, citirao je TASS.

Potrošači u Rusiji umesto „big meka“ i sličnih „gastronomskih“ proizvoda od juna jedu brzu hranu „zamenskog“ brenda „majburger“ firme "Ukusno i tačka".

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike