"Ukusno i tačka" je budućnost, "Mekdonalds" prošlost: Rusi otvorili lanac brze hrane, masovne gužve širom Moskve (FOTO/VIDEO)

12.06.2022

11:01

0

Autor: A. B.

Oleg Paroev, izvršni direktor "Vkusno & točka", rekao je da kompanija planira da ponovo otvori 200 restorana u Rusiji do kraja juna i svih 850 do kraja leta

"Ukusno i tačka" je budućnost, "Mekdonalds" prošlost: Rusi otvorili lanac brze hrane, masovne gužve širom Moskve (FOTO/VIDEO)
Ukusno i tačka stiže u Belorusiju - Copyright Profimedia

Ruski biznismen Aleksandar Govor, koji je bio vlasnik licence lanca, kupio je 850 restorana nakon odlaska američkog giganta brze hrane u maju

Mekdonaldsovi restorani ponovo su otvorili svoja vrata u Moskvi pod novim ruskim vlasništvom i novim imenom: "Vkusno & tochka", odnosno "Ukusno i tačka".

Na početku će se otvoriti 15 rebrendiranih restorana u glavnom gradu i okolini nakon što je američki gigant burgera okrenuo leđa zemlji zbog sukoba u Ukrajini.

 

 

Ponovno otvaranje prodavnica, tri decenije nakon što je "Mekdonalds" prvi put otvoren u Moskvi, mogao bi da bude dobar test u odnosu na to koliko uspešno ruska ekonomija može da postane samodovoljnija i da izdrži brutalne sankcije Zapada.

Oleg Paroev, izvršni direktor "Vkusno & točka", rekao je da kompanija planira da ponovo otvori 200 restorana u Rusiji do kraja juna i svih 850 do kraja leta.

- Naš cilj je da naši gosti ne primete razliku ni u kvalitetu ni u ambijentu - rekao je Paroev na konferenciji za medije u nekadašnjem prvom Mekdonaldsovom restoranu koji je otvoren u sovjetskoj Moskvi 1990. godine.

 

 

Aleksandar Govor, novi vlasnik lanca, rekao je da kompanija zapošljava 51.000 ljudi.

- Korporacija me je zamolila da, pre svega, zadržim broj zaposlenih, da ljudima obezbedim posao. To ću i da uradim - dodao je on.

Rebrendirani lanac brze hrane zadržaće svoj stari Mekdonaldsov enterijer, ali će izbrisati sve reference na svoje staro ime, rekao je Paroev.

 

 

Paroev je rekao da će kompanija zadržati "pristupačne cene", ali nije isključio da će one blago porasti u bliskoj budućnosti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike