Nema šibica gde da stane: Svi smeštajni kapaciteti na Zlataru popunjeni za praznike (FOTO)

14.04.2023

16:21

0

Smeštajni kapaciteti se u skladu sa interesovanjem uvećavaju i ponuda je raznolika

Nema šibica gde da stane: Svi smeštajni kapaciteti na Zlataru popunjeni za praznike (FOTO)
Zlatar - Copyright RINA

Nakon uspešne zimske sezone, planina Zlatar još jednom dokazuje da sezona na ovoj sve popularnijoj turističkoj destinaciji sada traje 365 dana u godini.

Mesecima unapred skoro svi smeštajni kapaciteti za predstojeće vaskršnje praznike bili su popunjeni, a sada se traži i krevet više. Nepregledno prirodno bogatsvo, mali stepen urbanizacije, čist vazduh i zdrava hrana faktori su koji doprinose sve većem razvoju srpske lepotice. 

- Sve je više onih koji žele da otkrivaju neistražene predele Zlatara i okoline, ali i da uživaju u lokalitetima koji su istaknuti na turističkoj mapi Srbije. Neko od tri jezera u okolini Zlatara, vidikovci, šume i uređene staze za šetnju, posmatranje uvačkih meandara u društvu beloglavih supova, kao i ukusni specijaliteti novovaroskog kraja tek su neki od razloga zbog kojih se ljubitelji putovanja odlučuju da dođu baš na zlatnu planinu - kaže za RINU Mira Šaponjić vlasnica Zlatarskih čardaka. 

RINA
 

Smeštajni kapaciteti se u skladu sa interesovanjem uvećavaju i ponuda je raznolika, pa se tako po veoma povoljnim cenama može boraviti u luksuzno opremljenim brvnarama, koje na najverniji način dočaravaju planinski ambijent. 

- Četiri objekta, tipičnog planinskog izgleda, mogu se iznajmiti već od 50 eur po danu, a budući da su u samom centru turističkog mesta, svi atraktivni turisticki lokaliteti su podjednako blizu i lako dostupni. Rezervišite na vreme svoj smeštaj na Zlataru i proverite zašto se ovde samo jednom dolazi kao gost, a svaki sledeci put kao prijatelji - kaže Mira.

Iz Turističke organizacije "Zlatar" navode da su skoro svi smeštajni kapaciteti tokom vaskšnjih praznika popunjeni i da slobodnog mesta na ovoj planini godovo da nema.

RINA
 

- Zainteresovanost za predstojeće vaskršnje praznike je velika, oni koji vole našu planinu zakupili su apartmane za gotovo sve dane praznika, jer je ova planina pun pogodak za porodičan odmor, a svaki dan na Zlataru može biti ispunjen drugim sadržajem. Ono što nam ide u prilog svakako jeste i najava lepog vremena pa će u narednom periodu Zlatar, pored Zlatibora biti centar turizma u ovom delu Srbije - kazao je direktor TO "Zlatar" Branko Pucarević.

Zlatar je poznat kao planina koja je prihvatljiva za svačiji džep, tako da turisti uz malo novca mogu dobiti znatno više sadržaja u odnostu na ostale turističke centre u Srbiji.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RINA

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike