Filip instalirao moćnu mašinu blizu Čačka: Najbrži punjač za električna vozila u Srbiji puni auto za samo 20 minuta! (FOTO)

12.04.2023

12:08

0

Ono što će svim vozačima električnih vozila dodatno olakašati potragu za električnim punjačima jeste aplikacija eDrive

Filip instalirao moćnu mašinu blizu Čačka: Najbrži punjač za električna vozila u Srbiji puni auto za samo 20 minuta! (FOTO)
Najbrži punjač za električna vozila - Copyright Foto: RINA

Da i unutrašnjost Srbije ide u korak sa Beogradom, a u nekim segmentima možda je čak i jedan korak ispred, najbolje dokazuje superbrzi punjač za električna vozila koji je postavljen na obilaznom putu oko Čačka.

To je trenutno jedan od najbržih punjača za električna vozila u čitavoj Srbiji, a od velike koristi biće svim vozačima koji prolaze ovim delom naše zemlje.

Foto: RINA
 

- Postavljen je brzi punjač snage 180 kW, koji može istovremeno da puni dva automobila. Jedna ruka je snage 60 kW, a druga 120 kW, koja čak i veliku bateriju može da napuni za samo 20-30 minuta, što znači da je za 100 kilometara vožnje dovoljno punjenje u trajanju od pet-šest minuta. Osim ovog brzog, postavljen je i jedan sporiji punjač snage 22 kW. Za njihovo stacioniranje birali smo obilazni put oko Čačka, jer je to poprilično frekfentna deonica, a punjači su postavljeni ispred hotela "Royal Residence" - kaže za RINU Filip Paunović, ispred firme koja je izvođač radova.

Foto: RINA
 

Ono što će svim vozačima električnih vozila, kojih je u Srbiji sve više, dodatno olakašati potragu za električnim punjačima, kako bi njihovo putovanje bilo što sigurnije, jeste aplikacija eDrive, prva eMobility aplikacija razvijena u Srbiji.

Foto: RINA
 

- Došli smo na ideju da instalramo aplikaciju za sve vozače električnih vozila kako bi lako i brzo pronašli mesta gde se nalaze punjači za njihove automobile, ali i ideje kako mogu provesti vreme dok se njihovo vozilo puni. A sve to u cilju njihovog što lakšeg i jednostavnijeg putovanja, tokom kog ne zagađuju okolinu. Ova dva punjača u Čačku zakačena su na našu aplikaciju, stoga će biti vidljiva svim našim korisnicima. Aplikacija se lako skida na sve mobilne telefone, a trenutno je na njoj svim vozačima dostupno 75 javnih punjača u Srbiji, kao i preko 50.000 punjača u Evropi - rekao je David Miltenović, idejni tvorac aplikacije eDrive.

Foto: RINA
 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rina

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike