Ana Brnabić: U 2023. završetak pregovora o slobodnoj trgovini sa UAE

13.02.2023

12:17

0

Svaka zemlja sa kojom su Emirati potpisali sporazum o slobodnoj trgovini utrostručila je ili učetvorostručila obim saradnje već u prvoj godini, navela je premijerka

Ana Brnabić: U 2023. završetak pregovora o slobodnoj trgovini sa UAE
premijerka Ana Brnabić - Copyright Tanjug/ Strahinja Aćimović

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Dubaiju da se nada da će tokom ove godine biti završeni pregovori sa UAE o sporazumu o slobodnoj trgovini između dve zemlje.

Brnabić je novinarima rekla da je za nju velika čast što se sastala sa predsednikom UAE šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom i prenela da su razgovarali o probudbljivanju saradnje Srbije i Ujedinjenih Emirata i da je on zamolio da prenese velike pozdrave predsedniku Aleksandru Vučiću.

- Nadamo se da ćemo tokom 2023. završiti pregovore o sporazumu o slobodnoj trgovini između Srbije i UAE, što bi za nas bilo veoma značajno. Podelio je sa mnom informaciju da je svaka zemlja sa kojom su potpisali sporazum o slobodnoj trgovini utrostručila ili učetvorostručila obim saradnje već u prvoj godini nakon potpisivanja sporazuma - rekla je Brnabić.

Ona je prenela da su razgovarali i o globalnim izazovima sa kojima se suoccavaju sve zemlje sveta, kao i naše, ali i o tome koliko može dodatno da se produbi saradnja u oblasti IT, veštačkoj inteligenciji, biotehnologiji, istraživanju i razvoju nauke.

- To smo već definisali sporazumima o saradnji vlada dve zemlje, u maju prošle godine. Naša želja je da ta saradnja ide još brže - rekla je Brnabić, koja učestvuje u Dubaiju na Svetskom samitu vlada.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike