Komisija sumnja na nametanje cena: Postupak protiv Vaillanta

02.02.2023

08:15

0

Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije po službenoj dužnosti protiv privrednog društva iz Beograda

Komisija sumnja na nametanje cena: Postupak protiv Vaillanta
Ilustracija - Copyright Profimedia

„Vaillant“ doo iz Beograda, distributer opreme za grejanje brendova "vaillant" i "protherm", pod istragom je Komisije za zaštitu konkurencije zbog sumnje da nameće cene pomenutih brendova u daljoj prodaji.

Komisija je izvršila nenajavljeni uviđaj u prostorijama tog privrednog društva i upoređivala veleprodajne i maloprodajne cene iz njegovog cenovnika sa maloprodajnim cenama iskazanim na internet stranicama pojedinih ovlašćenih distributera i utvrdila da su identične, kako međusobno kod svih posmatranih maloprodavaca, tako i sa cenama iz cenovnika dostupnog na internet stranici društva „Vaillant“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da društvo na osnovu dostupnih podataka nije prisutno na tržištu maloprodaje proizvoda brendova "vaillant" i "protherm" već samo preko svojih distributera.

Na osnovu analize i ocene prikupljenih podataka, Komisija je osnovano pretpostavila postojanje povrede konkurencije u smislu člana 10. Zakona, u vidu nedozvoljenog restriktivnog sporazuma, kojim društvo „Vaillant“ određuje cene proizvoda u daljoj prodaji tj. svojim distributerima.

Iz Komisije za zaštitu konkurencije Srbije pozivaju sva lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku da iste dostave na adresu Komisije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike