Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor

11.01.2023

14:25

0

Poreska uprava Srbije navela je da se prijavljivanje obavlja isključivo u elektronskom obliku, i to preko portala Poreske uprave

Poreski obveznici do 24. januara moraju da prijave radni i skladišni prostor
Radni prostor - Copyright Unsplash

Poreski obveznici od 24. januara imaju obavezu da prijave poslovni prostor i prostorije u kojima skladište i smeštaju robu, kao i onaj u kome obavljaju delatnost. Poreska uprava Srbije u informaciji na sajtu navodi da se prijavljivanje obavlja isključivo u elektronskom obliku, preko portala Poreske uprave.

Koristi se obrazac EP IPP koji se podnosi posebno za svaki prostor i prostoriju koji se nalaze van prijavljenog sedišta pravnog lica ili preduzetnika pre početka njihovog korišćenja. Navodi se da se prijave odnose i na otvorene i na zatvorene prostore i prostorije gde se skladište ili smeštaju dobra.

Obveznik koji svoj poslovni prostor iznajmljuje drugome dužan je da prostor prijavi za obavljanje delatnosti iznajmljivanja, a zakupac da iznajmljeno prijavi za obavljanje delatnosti. Organi i organizacije države, kao i teritorijalne autonomije ili lokalne samouprave, te javna preduzeća, odnosno direktni i indirektni budžetski korisnici, kao i finansijske institucije ne podnose prijavu. Neprijavljivanje predstavlja krivično delo nedozvoljenog skladištenja robe, upozorila je Poreska uprava.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike