Sjaj u novom ruhu: Svečano otvoren hotel Mona Plaza Zlatibor

16.12.2022

12:59

0

Autor: 24sedam

Gosti Zlatibora ponovom mogu da uživaju u srpskoj planinskoj lepotici i smešteni u hotelu Mona Plaza Zlatibor, koji je otvorio vrata nakon milion evra vrednog renoviranja

Sjaj u novom ruhu: Svečano otvoren hotel Mona Plaza Zlatibor
Copyright Promo/Mona Plaza

Svečanim događajem povodom otvaranja hotela Mona Plaza Zlatibor, nakon  renoviranja u koje je uloženo više od milion evra, obeležen je ulazak u novu eru poslovanja u kojoj Mona Plaza brend postaje hotelski lanac.

Mona Plaza je, kako je to istaknuto, jedini je hotelski lanac u Srbiji koji ima čak 74 posto popunjenosti kapaciteta u svakom trenutku.

Tokom 17 godina poslovanja hotel na Zlatiboru beleži kontinuiran rast, pa je tako u 2022. sa ostvarenih skoro 70 hiljada noćenja, posećenost hotela bila za 25 odsto veća u odnosu na prethodnu godinu.

- Imamo dugu istoriju na Zlatiboru i stekli smo neraskidivu vezu sa ovim mestom, ljudima i prirodom. Hotel je prevazilazio očekivanja tržišta i veoma brzo postao lider i po finansijskim rezultatima, posećenosti ali i vrednostima koje je gradio. Zato i jesmo danas ovde, kada će sinergija sa Mona Plaza brendom doneti mnogo, i za nas u kompaniji, ali i lokalnoj zajednici. Naša snaga su iskustva i znanje o lokalnim prilikama i mogućnostima, koje ćemo koristiti kako bismo Srbiju, Zlatibor i Mona Plazu predstavili svetu - izjavio je Ivan Vitorović, generalni direktor „Mona Hotel menadžment grupe“.

Iz „Mona Hotela“ je istaknuto da kao domaći brend koji ima porodične preduzetničke korene, sada ulaze u novu eru poslovanja.

Zaštitno lice Sara Jo

– Pre godinu dana, sasvim slučajno, desio se spoj između mene i hotela u Beogradu iz kog su proistekla prijateljstva, uzajamno poverenje i sjajna saradnja. Meni je veoma drago što se moje ime povezuje sa domaćim brendom, pre svega mladim, novim brendom, i porodičnom kompanijom, za koju me posebno raduje njeno širenje. Ono što me istinski vezuje za brend Mona Plaza jeste taj osećaj pripadnosti, osećaj kao da sam kod kuće i sigurna sam da ću se tako osećati u svakom Mona Plaza hotelu. Za sve su to zaduženi zaposleni, divni ljudi koji se trude da svaki moj boravak učine jedinstvenim iskustvom - izjavila je Sara Jo, zaštitno lice „Mona Plaza“ kampanje Truly Unique.

- Postajemo lanac hotela i želimo da postanemo vidljivi investitorima koji dele naše vrednosti, a koji žele da kroz franšizu ili ugovor o menadžmentu sa Mona Plazom pobošljaju svoje performanse i postanu deo prepoznatljivog brenda – dodao je Vitorović.

Mona Plaza Zlatibor oslanja se u potpunosti na lokalne dobavljače, a naročito na nabavku lokalnih poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda, čime se direktno osnažuje njihova proizvodnja.

Investicijama i širenjem domaćeg hotelijerskog brenda, direktno se pomaže razvoju lokalne zajednice, utiče se na razvoj novih standarda u industriji, ali indirektno, veoma su značajne i za nacionalnu privredu.

Podrška lokalnoj zajednici i odgovornost prema njoj, je u fokusu poslovanja hotela. Ove godine, zaposleni hotela su zasadili 17 sadnica lipa na Čolovića brdu na Zlatiboru, a volonterskim radom pomogli su najmlađima, dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju „Zračak“ u Čajetini i vrtiću „Radost“ na Zlatiboru. Tim kompanije broji više od 250 zaposlenih, od čega više od 60 posto čine žene, a čak više od 50 posto njih su mladi ispod 35 godina.

Preduzetnička firma prerasla u brend

Mona Plaza je brend kompanije “Mona Hotel menadžment“, koja je nastala kao porodična preduzetnička kompanija iz Srbije. U okviru brenda Mona Plaza posluju dva hotela, Mona Plaza Beograd i Mona Plaza Zlatibor, sa ambicijom i planovima za dalje širenje. Investicije u Mona Plaza hotele do sada su iznosile više od 50 miliona evra, i danas zapošljavaju više od 250 ljudi.

Isto tako organizuje i podržava brojne lokalne manifestacije poput sajamskog marketa autentičnih domaćih gastronomskih proizvoda.

Ekološka odgovornost i briga o prirodi, takođe je jedan je od prioriteta poslovanja hotela Mona Plaza Zlatibor. Kontinuirano se ulaže i organizuju se lokalne ekološke akcije poput čišćenja šuma i potoka i sprovodi se akcija „Sat za planetu Zemlju“.

Mona Plaza Zlatibor kreira svet jedinstvenih iskustava kombinujući savremen dizajn sa srpskom tradicijom i istinskim gostoprimstvom i posvećenošću.

Hotel je smešten u centru Zlatibora i okružen borovom šumom. Enterijer hotela kreiran je spojem tradicionalnih i modernih elemenata, drvenih oplata i najfinijih tkanina u toplim tonovima, kako bi dočarao potpuni planinski ugođaj tokom svih godišnjih doba.

U hotelu se takođe nalazi i čuveni restoran „Perun“, čiji se koncept oslanja na autentičnu balkansku kuhinju. Mona Plaza Zlatibor kreira trajne vrednosti koristeći duboko usađenu filosofiju personalizovane usluge.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike