Mask na rasprodaji: Milijarder prodao još jedan deo „Tesle“

15.12.2022

08:41

0

Najveći pojedinačni vlasnik kompanije „Tesla motors“ Ilon Mask prodao je drugi paket svojih akcija u toj kompaniji za proizvodnju električnih automobila

Mask na rasprodaji: Milijarder prodao još jedan deo „Tesle“
Ilon Mask - Copyright Profimedia

Ilon Maks je prodao još jedan paket akcija „Tesle“, vredan 3,6 milijardi dolara. Kako se navodi u izveštaju Komisije za hartije od vrednosti, Mask je za samo tri dana prodao još oko 22 miliona akcija u „Tesli“i, prenosi CNBC. Transakcije su obavljene ove nedelje, od ponedeljka do srede.

Ovo je Maskova druga velika prodaja akcija u njegovoj kompaniji za proizvodnju električnih automobila, otkako mu je ponestalo novca zbog kupovine kompanije „Tviter“ koja upravlja istoimenom društvenom mrežom.

Početkom novembra Mask je saopštio da je prodao paket akcija u „Tesli“ vredan oko četiri milijarde dolara.

Kako su svetski mediji naknadno javili, vrednost akcija prodatih u tom periodu iznosi nešto više od pet milijardi dolara.

Screenshot: Google Finance
„Tesla“ u ozbiljnom padu na berzi

Mask je u aprilu prodao akcije u „Tesli“ u visini od 8,5 milijardi dolara, a tada je rekao da ne planira dalju prodaju svog udela.

Nakon najnovije prodaje mnogi investitori su uznemireni zbog pada vrednosti akcija te kompanije na najniži nivo u poslednje dve godine, ocenjuje Rojters.

Od početka novembra, kada je bila na svom istorijskom vrhuncu sa 407 dolara, akcija „Tesle“ je pala za 62 odsto, na sadašnjih manje od 157 dolara. Samo u decembru kompanija je izgubila 20 odsto berzanske vrednosti.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike