Top 5 saveta za preduzetnike: Kako najbolje promovisati biznis na LinkedIn

27.11.2022

20:21

0

Autor: 24sedam

LinkedIn je društvena mreža namenjena profesionalcima, ali i svojevrstan digitalni CV

Top 5 saveta za preduzetnike: Kako najbolje promovisati biznis na LinkedIn
Ilustracija - Copyright Unsplash

LinkedIn je društvena mreža namenjena profesionalcima, ali i svojevrstan digitalni CV, na kojoj vas mogu pronaći i ozbiljne velike kompanije koje žele saradnju sa vašom firmom. S obzirom na to, veoma je važno kako ćete napraviti profil koji će vam pomoći ne samo da razvijete svoj posao, već i da dobijete nove klijente.

- Ukoliko ste preduzetnik, potrebno je da imate barem dva profila na LinkedIn-u. Privatni, i profil vašeg biznisa. Nemojte da zanemarite nijedan od njih, piše Bizlajf.

- Popunite do kraja vaše profile. Ako to ne učinite, algoritam LinkedIn-a neće vas nigde staviti u prvi plan. Profilna fotografija treba da bude poslovna ili u maniru delatnosti koju obavljate. Pored profilne, takođe postoji i tzv. 'kover' fotografija. Ona treba da bude u skladu sa vašim zanimanjem ili profilnom fotografijom.

- Popunite kratak info o vama. To znači - šta su vaša polja ekspertize, čime se konkretno bavite, a čime želite da se bavite i zašto. Takođe su važne i reference, šta ste, gde ste radili...

- Zatim kada popunite profil, važno je da se povežete sa pravim ljudima. Na primer, ako ste u IT industriji, važno je da se povežete sa programerima, ekspertima koje možete da pitate za mišljenje ili u čijim objavama možete da čujete i pročitate nešto korisno.

Takođe, treba da se povežete sa ljudima iz svoje branše. Bitno je da budete aktivni, da pravite sadržaj, da se fokusirate na posao, profesionalu priču. Komentarišite, uključite se u diskusuju, delite korisne savet... Postoji  besplatna alatka Social Selling Index koja pokazuje koliko ste relevantni I poredi vas sa drugima u industriji.

- Ne dosađujte ljudima, jer LinkedIn nije mesto za mimove, viceve, niti društvena mreža gde je poželjno da šaljete masovne poruke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike