Još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji: Nastavak subvencija i u 2023!

21.11.2022

10:35

1

Građanima će biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata

Još 100.000 vaučera za odmor u Srbiji: Nastavak subvencija i u 2023!
Subvencije za odmor u Srbiji i sledeće godine - Copyright Pixabay/Profimedia

Građane Srbije i u 2023. očekuju besplatni vaučeri za odmor u zemlji!

Naime, Vlada Srbije je u predlogu budžeta za narednu godinu predvidela novac za novih 100.000 vaučera za odmor u Srbiji. Udruženje "Moja Srbija" tim povodom poziva ugostitelje i hotelijere da se uključe u akciju i svojim učešćem omoguće građanima što veći izbor objekata i destinacija za odmor u 2023. godini.

Kako navode, u poslednjih osam godina subvencije u oblasti domaćeg turizma dale su izvanredne rezultate. Građanima će za subvencionisani odmor tokom sledeće godine biti na raspolaganju više od 3.500 kategorisanih ugostiteljskih objekata. Očekivanja su da će se u narednom periodu još veći broj ugostitelja uključiti u akciju i da će prihodi od turizma opet zabeležiti rekordne rezultate.

Zlatibor i Sokobanja najtraženiji

Prihodi od turizma rastu iz godine u godinu, veliki broj naših građana odlučuje da svoj odmor ili jedan deo odmora provede u Srbiji, a ugostitelji u sve većoj meri ulažu sredstva u proširenje i uređenje svojih smeštajnih kapaciteta.

Osnovna količina ovogodišnjih vaučera potrošena je za manje od mesec dana, ali zahvaljujući dodatnoj količini, koja je odobrena u junu, smeštajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni do kraja novembra.

Iz udruženja "Moja Srbija" ističu da veruju da će i tokom ove godine Vlada Srbije pronaći dodatna sredstva i dostići kvotu od 250.000 vaučera, što bi po njihovom iskustvu u značajnoj meri zadovoljilo potrebe građana Srbije.

Kao i u ranijem periodu, građani su i ove godine za svoj odmor najčešće birali Zlatibor, Sokobanju i Vrnjačku banju, ali je veliko interesovanje vladalo i za Prolom banju, Ribarsku banju, Taru, Divčibare, Kopaonik, kao i za mnoga druga mesta u Srbiji.

Pixabay
 

- Nadamo se da će uz vaučere za odmor u našoj zemlji, vlada pronaći sredstva za pokretanje akcije podele vaučera za kupovinu domaćih proizvoda malih proizvođača iz Srbije - rekao je Milan Ristić iz udruženja "Moja Srbija" i dodao da bi ove dve subvencije činile jedinstvenu celinu, kojom bi se dodatno podstakao razvoj unutrašnjosti Srbije.

Najisplativija subvencija za privredu

Najveći broj poljoprivrednih gazdinstava nalazi se u ruralnim oblastima ili u nerazvijenim seoskim sredinama. Izdvajanjem sredstava iz budžeta Srbije za subvencionisanu kupovinu njihovih proizvoda, pokrenuo bi se razvoj ovih oblasti, što bi u budućnosti dovelo do većeg interesovanja mladih za život i rad u tim krajevima.

- Na pragu smo nove ekonomske krize, za koju ne znamo ni kog će intenziteta biti, ni koliko će trajati. U takvim uslovima neophodno je da se okrenemo našim resursima, da podstaknemo porodičnu proizvodnju i da obezbedimo bolji standard i sigurniju budućnost našim građanima, pre svega u unutrašnjosti Srbije - naveo je Ristić.

Podela vaučera za odmor predstavlja jednu od najisplativijih subvencija u srpskoj privredi.

S obzirom na to da su domaći proizvodi malih proizvođača gotovo stopostotno domaćeg porekla, sav novac uložen u njihovu subvenciju, kao i u slučaju domaćeg turizma, ostajao bi u zemlji i veoma brzo bi se vraćao u budžet Srbije, ističu u udruženju "Moja Srbija".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike