Prihod Telekom Srbije u 2022. biće veći od 1,5 milijardi evra! Lučić: Bolje nego što smo očekivali

16.11.2022

07:37

0

Napomenuo je da će rast broja korisnika Telekoma ostvaren ove godine tek doneti prave finansijske rezultate u 2023.

Prihod Telekom Srbije u 2022. biće veći od 1,5 milijardi evra! Lučić: Bolje nego što smo očekivali
Vladimir Lučić - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić izjavio je danas da će Telekom Srbija na nivou grupe u ovoj godini ostvariti prihod veći od milijardu i po evra i profit (EBITDA) veći od 550 miliona evra.


-Prema prvim rezultatima koje imamo, ostvarićemo bolje rezultate nego što smo očekivali, zahvaljujući rastu broju korisnika na internetu i televiziji i rastu prihoda u mobilnoj telefoniji. Naš prihod će biti veći od očekivanih milijardu i po evra kao grupe, a EBITDA - profit pre amortizacije i oporezivanja, biće veći od 550 miliona evra - rekao je Lučić Tanjugu.

Dodao je da se ostvaruje sve ono što je Telekom planirao kada je reč o povećanju prihoda i broja korisnika koji će tek doneti pravi prihod u budućnosti.

-Pre svega mislim na korisnike interneta i multimedije. Naša profitabilnost se povećava i izuzetno smo zadovojni trendom i finansijskim rezultatima koji će biti na kraju ove godine- naveo je Lučić.

Napomenuo je da će rast broja korisnika Telekoma ostvaren ove godine tek doneti prave finansijske rezultate u 2023.

-Nama se značajnije povećao priliv novih korisnika u poslednjih pola godine zbog Premijer lige i ona nam je donela novi rast, koji će se tek sledeće godine stvarno videti na prihodu, u pravom iznosu. Tako da sledeće godine tek očekujemo pravo povećanje prihoda, ne samo u Srbiji nego i u BiH i Crnoj Gori - istakao je Lučić.

Podsetio je da je Telekom Srbija u oktobru pustio još dve mobilne mreže u inostranstvu, u Severnoj Makedoniji i Švajcarskoj i dodao da će one tek u sledećoj godini početi da donose značajnije prihode.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike