Telekom Srbija se širi na strana tržišta! Srpska kompanija postala mobilni operater u Švajcarskoj!

14.10.2022

09:06 >> 16:17

0

Novi telekomunikacioni operater u Švajcarskoj - „MTEL“, član“ Telekom Srbija grupe“, svečano je otvorio prvu poslovnicu u okolini Ciriha

Telekom Srbija se širi na strana tržišta! Srpska kompanija postala mobilni operater u Švajcarskoj!
MTEL Austrija Lučić Božić (1) - Copyright Printscreen/Instagram/MTEL Austria

Telekom Srbija“ je otvorio svoju prvu poslovnicu u Švajcarskoj, uskoro će se proširiti na još osam prodajnih mesta na tom tržištu, a potom i proširiti na Nemačku i SAD, najavio je direktor vodeće srpske telekomunikacione kuće, Vladimir Lučić.

Korisnicima MTEL mreže u Švajcarskoj na raspolaganju su pripejd i postpejd tarife, povoljni roming paketi bez dodatnih troškova u Srbiji, BiH i Crnoj Gori, kao i najbogatija ponuda televizijskih kanala, serija i filmova iz regiona bivše Jugoslavije.

Lučić je rekao da je otvaranje prvog prodajnog mesta u Švajcarskoj deo sprovođenja strategije širenja poslovanja njegove kompanije u zemlje Evrope.

- Pokazali smo da je sve moguće da jedan nekada mali operater „Telekom Srbija“ postaje jedna evropska telekomunikaciona kompanija - rekao je direktor za Tanjug.

Prema njegovim rečima, prioritet kompanije je da dodatno približi i poveže naše ljude koji žive i rade u Švajcarskoj i drugim zemljama sa prijateljima i porodicom na Balkanu.

Izrazio je uverenje, na osnovu rezultata koje je kompanija ostvarila u Austriji gde 15 odsto njenih korisnika čine Austrijanci, da će nova „MTEL“ ponuda biti primamljiva, ne samo ljudima iz bivše Jugoslavije, već i lokalnom stanovništvu.

- Iskustvo iz Austrije nam pokazuje da će usluge koristiti i ostali sa tržišta zato što je naša mobilna usluga vrlo atraktivna i za lokalne korisnike u Švajcarskoj u lokalnim pozivima sa dodatnim benefitima ka Srbiji, BiH i Crnoj Gori - rekao je on.

Ocenio je da će svi koji rade u Švajcarskoj i imaju veze sa Srbijom, BiH i Crnom Gorom biti zadovoljni „MTEL“ uslugom i da će moći po vrlo povoljnim cenama da komuniciraju, a istovremeno i da gledaju sve naše kanale, domaće serije i lokalne sportske događaje.

Veza Evrope i Balkana

Direktor „MTEL Švajcarska“, Stefan Božić, rekao je da se otvaranjem ove poslovnice povezuje telekomunikaciono tržište Evrope sa tržištem zemalja Balkana.

Naveo je da su od sada u Švajcarskoj dostupni ekskluzivni sadržaji i kanali poput RTS, Arena Sporta, OBN, BN TV i mnogih drugih.

Božić je kazao da MTEL koristi infrastrukturu švajcarskog operatera SALT.

- Zahvaljujući agilnom pristupu, SALT nam je obezbedio realizaciju vrlo složenih tehničkih rešenja koja su omogućila implementaciju jedinstvene MTEL zone - povezivanje i korišćenje interneta u Srbiji, BiH, Crnoj Gori i Austriji u mrežama koje pripadaju „Telekom Srbija grupi“ - rekao je Božić.

Božić je naveo da su sve usluge „MTEL Švajcarska“ dostupne kod distributera i na sajtu www.mtel.ch.

Na svečanom otvaranju poslovnice kompanije „MTEL“ pored Lučića, prisustvovali su i ambasador Srbije u Švajcarskoj Goran Bradić, direktor MTEL Švajcarska Stefan Božić, kao i ostali predstavnici iz „Telekom Srbija grupe“ i sveta biznisa.

Ambasador Bradić rekao je da je tržište Švajcarske veoma zahtevno i izrazio zadovoljstvo što jedna srpska kompanija ulaže kapital i tehnologiju u njega.

Telekom Srbija
 

 

- Naši građani će dobiti vrlo kvalitetnu uslugu po povoljnijim cenama, sa dobrim roming paketima, internetom i tako dalje. Ovo je jedna pozitivna vest - rekao je Bradić i istakao da je bilo očekivano da posle šest godina poslovanja u Austriji, „Telekom“ dođe u Švajcarsku.

Klijenti zadovoljni

Dve starije gospođe, Slobodanka Marinković i Zorica Bikeljić iz Srbije, koje žive u Švajcarskoj došle su na otvaranje poslovnice i saglasile su se da je ovakvo predstavništvo naše kompanije od velikog značaja za sve ljude sa Balkana koji ovde žive i da će im olakšati komunikaciju.

Mirjana Matović koja radi u Cirihu rekla je da je zadovoljna ponudom i izrazila nadu da će građani sa Balkana iskoristiti povoljnosti.

- To je veliki korak jer našim ljudima treba taj kontakt sa domovinom. Ponuda mi se mnogo sviđa i nadam se da će je mnogi iskoristiti - poručila je ona.

Sledeća sagovornica Tanjuga bila je mlada žena iz Ciriha koja je rekla da našim ljudima treba mesto gde se osećaju kao kod kuće.

Ocenila je kao veoma značajno to što dijaspora iz regiona može u poslovnici da pregovara na srpskom jeziku.

MTEL Švajcarska pripremio je i akcije dobrodošlice za svoje prve korisnike, od kojih su najatraktivnije telefon „iPhone 13 mini“ gratis, uz tarifu SWISS PLUS, a što se tiče televizije, MTEL TV tri meseca gratis.

Svi zainteresovani korisnici u prvoj poslovnici MTEL-a imaju priliku da kupe usluge mobilne telefonije i televizije, koje svojim kvalitetom i ponudom mogu da budu konkurentne i lokalnim švajcarskim operaterima.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike