Kopaonik biznis forum pomeren za maj zbog korone

15.10.2020

10:18 >> 11:58

0

Autor: Slađana Gavrić

Izvor: Tanjug

Centralna tema 28. Kopaonik biznis foruma je Svet posle kovida 19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja

Kopaonik biznis forum pomeren za maj zbog korone
Foto :24sedam/Goran Sivački

Programski odbor Kopaonik biznis foruma doneo je odluku da se, umesto tradicionalnog martovskog okupljanja, godišnji sastanak o najaktuelnijim ekonomskim, političkim i društvenim temama u zemlji i regionu održi od 23. do 26. maja 2021, zbog situacije u vezi s virusom korona.

Kako je sinoć saopštio Savez ekonomista Srbije (SES), želja organizatora, a na inicijativu i uz podršku dugogodišnjih partnera, sponzora i učesnika, jeste da i naredne godine Forum bude održan u tradicionalnom formatu.

Centralna tema kovid

Iz SES-a poručuju da će organizacija događaja, raspored i struktura panela, kao i broj učesnika na Forumu, biti prilagođeni aktuelnoj epidemiološkoj situaciji, uz primenu i poštovanje svih zdravstveno-bezbednosnih mera, kako bi se obezbedila maksimalna sigurnost gostiju i organizatora.

Centralna tema 28. Kopaonik biznis foruma je “Svet posle kovida 19: Novi izvori rasta u promenjenim uslovima poslovanja”.

Programski odbor uz najavu teme ističe da se svetska privreda već celu deceniju suočava sa izazovima četvrte industrijske revolucije, pritiscima migracionih tokova i opasnostima klimatskih promena.

Dodaju da je preko noći globalna pandemija izazvana koronavirusom odnela više od milion života, izazvala nezapamćenu ekonomsku krizu i nametnula se kao problem broj jedan.

Veliko resetovanje

I pored toga što će, kako navode, prema najnovijim procenama gubitak bruto domaćeg proizvoda i radnih mesta biti manji nego što se očekivalo, pre svega zahvaljujući monetarnoj relaksaciji i ogromnom fiskalnom stimulusu, svetskoj privredi je, ističu, nužno ozbiljno i duboko restrukturiranje.

Novi početak je, navodi Programski odbor, veliko resetovanje dominantnog modela proizvodnje i svetske trgovine kao osnove globalnog ekonomskog oporavka u uslovima četvrte industrijske revolucije.

Dodaju da oporavak mora biti usklađen sa održivim ekološkim sistemima, javnim zdravstvom i obrazovanjem.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti