Nemačko prepakivanje: Ariva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi

04.10.2022

07:46

0

Evropski prevoznik „Ariva grupa“ prodala je svoje kompanije u Srbiji, Poljskoj i Danskoj

Nemačko prepakivanje: Ariva autobusi prodati minhenskoj Mutares grupi
Copyright Screenshot: vahool.be

„Ariva grupa“ prodata je međunarodnom finansijskom investicionom fondu „Mutares SE &Co. KGaA“, sa sedištem u Minhenu.

U okviru ove grupacije za javni prevoz prodate su kompanije "Ariva Litas Srbija", dansko preduzeće "Ariva Danmark A/S", te autobuski prevoznik iz Poljske "Ariva Bus Transport Polska Sp", objavila je danas na svom sajtu advokatska kancelarija Živković - Samardžić, koja je posredovala u poslu.

Očekuje se da će transakcija biti završena do kraja 2022. godine, što uključuje i odobrenje nadzornog odbora „Dojče bana“ i nemačkog saveznog ministarstva za digitalni promet i transport, kao i antimonopolsko odobrenje odgovarajućih lokalnih vlasti.

„Ariva Grupa“, sa sedištem u Velikoj Britaniji, deo je nemačke „Dojče ban AG“, jedne od vodećih svetskih kompanija za prevoz putnika i saobraćajne logistike, prenosi Tanjug.

Navodi se da je „Ariva“ vodeći autobuski prevoznik širom Evrope, zapošljava oko 40.000 ljudi i preveze oko 1,2 milijarde putnika u 13 evropskih zemalja.

Na sajtu se navodi da se „Mutares“ bavi preuzimanjem preduzeća srednje veličine i delova grupa sa sedištem u Evropi koji se prodaju u toku procesa repozicioniranja kod svojih vlasnika.

Iz srpske kompanije „Ariva Litas Srbija“ su nedavno najavili da će početi da popunjavaju upražnjena mesta vozača u gradskom prevozu u Beogradu vozačima iz Turske, Rusije, Bangladeša, Indije i Šri Lanke.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike