Gradski prevoz rak-rana Beograda: Na prestoničkim ulicama uskoro 100 novih autobusa

02.10.2022

19:05

0

Šapić je ocenio da su na poslednjoj sednici Skupštine grada donete tri istorijske odluke za Beograd od kojih će Beograđani imati benefite

Gradski prevoz rak-rana Beograda: Na prestoničkim ulicama uskoro 100 novih autobusa
Ilustracija - Copyright Profimedia

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da će na ulicama Beograda uskoro biti novih 100 autobusa.

Šapić je, gostujući na TV Prva, kazao da je jedan od njegovih glavnih ciljeva da se reši pitanje gradskog prevoza u Beogradu, ocenjujući da je to rak-rana prestonice.

Osvrćući se na proteste radnika javnih komunalnih preduzeća koji su bili organizovani na dan kada je održana sednica Skupštine Beograda, gradonačelnik je kazao da su proteste organizovali oni kojima smeta da se "stvari dovedu u red".

24sedam/Goran Sivački
 

Govoreći o izazovima predstojeće jeseni i zime, Šapić je kazao da ih Beograd spremno dočekuje.

- Uspeli smo da spremimo sva javna preduzeća za izazove koje nose ova jesen i zima - naglasio je gradonačelnik i dodao da to nije bilo lako, ako se u obzir uzmu izazovi s kojima se suočavamo.

Šapić je ocenio da su na poslednjoj sednici Skupštine grada donete tri istorijske odluke za Beograd od kojih će Beograđani imati benefite.

Facebook/Goran Vesić
 

Naveo je da su to odluke o uređenju savskog priobalja i o ujedinjenju Komunalne milicije, komunikacionog centra i inspekcijskih službi, da se pravi nova služzba javnog reda, punktovi službenika koji će se zvati Beli.

- Naša ideja je da za godinu dana dođemo od 400 na 1.000 službenika javnog reda. Mislim da naš grad više neće biti isti i da će Beograd biti jedan od najsigurnijih, najbezbednijih i najuslužnijih građanima u ovom delu Evrope - očekuje Šapić.

Dodao je da se treća važna odluka odnosi na podelu vaučera deci do 18 godina i prosvetnom osoblju zaposlenom u vrtićima i školama i naveo da će time biti obuhvaćeno 400.000 ljudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike