Rajaner kritikovao aerodrome: Za manjak osoblja odgovorne su i pojedine vlade!

25.07.2022

13:00

0

Manjak osoblja na aerodromima u Evropi doveo je do velikih poremećaja i otkazivanja letova u poslednjih nekoliko meseci

Rajaner kritikovao aerodrome: Za manjak osoblja odgovorne su i pojedine vlade!
Copyright Pixabay

Glavni finansijski direktor irske avio-kompanije "Rajaner", Nil Sorahan, kritikovao je aerodrome zato što nisu angažovali dovoljno osoblja koje bi se pobrinulo za boravak putnika.

On je rekao da za to što osoblje nije popunjeno na odgovarajući način, moraju biti odgovorne pojedine vlade i sami aerodromi, prenosi BBC.

Izjava Sorahana dolazi nakon što je manjak osoblja na aerodromima doveo do velikih poremećaja i otkazivanja letova u poslednjih nekoliko meseci.

- Velika većina putnika širom Ujedinjenog Kraljevstva odlazi sada na odmor bez ili sa minimalnim smetnjama - poručio je portparol Udruženja operatera aerodroma (AOA), koje predstavlja većinu britanskih aerodroma, od Hitroua do Edinburga.

Dodao je da je od suštinske važnosti da je industrija radila zajedno na popunjavanju preostalih radnih mesta.

Sorahan je za BBC poručio da Rajaner ima "fenomenalno leto", jer je avio-kompanija ostvarila profit od 170 miliona evra za tri meseca.

Ukazao je i da je najveći problem sa kojim se kompanija suočila bio poremećaj kontrole vazdušnog saobraćaja širom Evrpe, dok su avio kompanije "prozvane" zbog toga što uzimaju više rezervacija nego što mogu da podnesu, a aerodromi su kritikovani zbog toga što ne mogu da obezbede više letova, navodi BBC.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike