Vladimir Lučić: Telekom dao državi 4 milijarde evra!

05.07.2022

07:39

0

Samo na ime poreza i doprinosa Telekom je državnu kasu napunio sa više od 2,8 milijarde evra, dok njegova konkurencija čini sve da što manje plaća poreze u Srbiji

Vladimir Lučić: Telekom dao državi 4 milijarde evra!
drzavni sluzbenik kzs vladimir lucic 1504 2022 foto kaca (2) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Telekom Srbija ne uzima novac iz budžeta već živi isključivo od svojih prihoda, a dosad je u državnu kasu uplatio četiri milijarde evra!

Generalni direktor Telekoma Vladimir Lučić odgovorio je na tvrdnje dežurnih kritičara da ova kompanija raspolaže novcem građana Srbije i da zato “mora” da bude na udaru.

Lučić je naglasio da Telekom sve ovo vreme živi na tržištu, a da država od njega ima samo koristi. 

- Pošto nas često napadaju da trošimo pare građana, da razjasnimo još jednom: mi smo akcionarsko društvo koje prihoduje isključivo od usluga koje prodajemo našim korisnicima, ne uzimamo budžetska sredstva, i tako je već 25 godina. S druge strane, za to vreme uspeli smo da investiramo fantastičnih 4,5 milijarde evra, platili smo dividende zaključno sa ovom godinom od preko 1,1 milijardu evra, a samo na ime poreza i doprinosa platili smo preko 2,8 milijarde evra - objasnio je Lučić za TV Pink.

Telekom je, dakle, direktno dao državi četiri milijarde evra, što kroz poreze, što kroz svoj profit, dok novac uložen u razvoj direktno utiče i na razvoj drugih industrija, odnosno veći deo tih para ode na razne domaće izvođače.

Sve ovo je ogromna razlika u odnosu na Telekomovu konkurenciju, koja raznim poreskim optimizacijama pronalazi razne načine da bi plaćala što manje poreze u Srbiji, između ostalog zato su svi njihovi TV kanali registrovani u Luksemburgu.

Gubitnici vode prljave kampanje

Takođe, Telekom je prošle godine imao profit od 13,1 milijardi dinara, ove godine će biti još veći, dok je njegova konkurencija samo u prvom kvartalu ove godine napravila minus od 50 miliona evra.

Sve ovo utiče na nervozu kod konkurencije, objasnio je Lučić, koja preko svojih medija organizuje prljave kampanje protiv Telekoma.

U isto vreme, Telekom beleži fantastične uspehe na svim poljima.

- Telekom Srbija je 2021. prvi put u istoriji postao najveći operator po broju korisnika u sva četiri segmenta poslovanja, a to su fiksna i mobilna telefonija, internet i multimedija. Još važnije, trend rasta se ubrzava i razlika u odnosu na konkurenciju postaje sve veća. Dok oni gube korisnike, mi obaramo rekorde, tako da sada imamo 10.000 prijava novih korisnika nedeljno, što se nikada u istoriji nije desilo. Do kraja godine Telekom će imati skoro 1,2 miliona korisnika televizije, što je tri puta više nego 2018. godine - naglasio je Vladimir Lučić.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike