Hotel "Fruške Terme" u Vrdniku postao prvi Movenpik hotel u Srbiji: Brnabić: Možemo da se takmičimo sa najboljima! (FOTO)

22.06.2022

11:18

0

Autor: M. J.

Premijerka se vlasnicima Promonte grupe zahvalila što su danas, kako kaže, pokazali nekoliko stvari zbog kojih svi mogu da budu ponosni

Hotel "Fruške Terme" u Vrdniku postao prvi Movenpik hotel u Srbiji: Brnabić: Možemo da se takmičimo sa najboljima! (FOTO)
fruske terme 2206 2022 foto nenad vujanovic (39) - Copyright 24sedam/Nenad Vujanović

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas, nakon potpisivanja ugovora o franšizi kojim je hotel "Fruške Terme" u Vrdniku postao prvi Movenpik hotel u Srbiji, da podrška vlade privredi ne može da ima velike rezultate ukoliko ne postoje privrednici koji će svojom hrabrošću i radom napraviti odlične rezultate, kao što je to uradila Promonte grupa sa "Fruškim Termama".


Premijerka se vlasnicima Promonte grupe, porodici Cicmil, zahvalila što su danas, kako kaže, pokazali nekoliko stvari zbog kojih svi mogu da budu ponosni.

Ovo što ste danas uradili je najbolji pokazatelj vaših kvaliteta , znanja i profesionalizma.

24sedam/Nenad Vujanović
 

 


-Pod jedan, pokazali ste da možemo da se takmičimo i budemo rame uz rame sa najboljima, u privredi, preduzetništvu. - kazala je premijerka.

Dodaje, druga stvar kojom treba da se ponosimo i koja pokazuje koliko napredujemo kao zemlja, jesu domaći preduzetnici i porodične kompanije.

-To je nešto što smo gledali kod mnogo uspešnijih. 

 

-Gledali smo sa čežnjom u Mađarsku, Nemačku, Austriju, a sada smo sve više takva destinacija. Porodične kompanije su posebno važne, one su kičmeni stub jake privrede - domaće kompanije, mikro imala srednja preduzeća, a više od svega porodične kompanije. 

-Sanjali smo da i mi imamo što imaju Slovenija, Mađarska, Austrija  i sada treba da budemo ponosni  što sve više vidimo da Srbija ima i može da se takmiči sa banjskim destinacijama - kazala je Brnabić.

Poslednjih osam godina radilo se da Srbija postane zemlja otvorena za biznis

24sedam/Nenad Vujanović
 

 

Ona je istakla Cicmili danas pomažu da se vratimo na scenu kao jedne od banjskih evropskih destinacija.

Prema njenim rečima, u poslednjih osam godina radilo se na tome da svako ko dođe u Srbiju vidi našu zemlju kao otvorenu za biznis, počev od aerodroma, novog terminala, tornja, infrastrukture, podrške privrednicima.

-Da je Srbija otvorena za biznis, posebno u sektoru turizma i ugostiteljstva govore i brojevi. Prvih pet meseci ove godine broj turista je veći za 70,8 odsto u odnosu na prošlu godinu, a porast stranih turista je 156,2 odsto, to je neverovatno -kaže premijerka.

 

Milinko Cicmil ponosan: Ni pomišljali nismo da ćemo biti na ovom mestu

24sedam/Nenad Vujanović
 

 


Prisutnima se obratio i generalni direktor Promont grupe Milinko Cicmil. Rekao je da je za njega danas izuzetan dan i da u danas ima najveću tremu kada je reč o poslovanju komapnije u kojoj je 33 godine.

-Kada smo ulazili u turizam, to je bio izazov 2010. godine, nismo ni pomišljali da ćemo biti na ovom mestu i imati čast i priliku da potpišemo ugovor sa jednom od najvećih svetskih kompanija u oblasti turizma. Napravili smo nešto što nisam ni sanjao  - kazao je Cicmil i dodao: 

-Naša kompanija je prepoznata na domaćem tržištu i u tom smislu navodi da su prošle godine došli na treće mesto po broju posetilaca, iza Sokobanje i Vrnjačke banje, dok su u prvom kvartalu ove godine prešli na drugo mesto, odmah iza Vrnjačke banje. I u planinskom turizmu beleže treće mesto, iza Kopaonika i Zlatibora i ističe da su sve to postigli za 10 godina.

Inače, kako je istakao, prošle godine su zapošljavali više od 300 ljudi, a ove godine imaju više od 400 zaposlenih.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je: "Svaki uložen evro u turizam, donosi tri evra u druge grane privrede."

Današnje potpisivanje ugovora o franšizi, kako kaže, predstavlja veliku stvar za region Fruške gore, ali i za celu Vojvodinu i Srbiju.

-Promonte će dobiti mnogo ulaskom u sistem Akora, nova znanja, tehnologije, mogućnosti, ali A c c o r je danas primljen u porodicu Cicmil, dobićete toplinu i novi način da primate goste - kazao je Čadež.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike