Ministarka Mihajlović obećava energetsku bezbednost i kvalitetnu struju

26.10.2020

10:40 >> 10:41

0

Ministarka Mihajlović obećava energetsku bezbednost i kvalitetnu struju
Copyright TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Zorana Mihajlović, kandidatinja za ministra rudarstva i energetike u novoj vladi, a aktuelna ministarka građevinarstva, kaže da je puno izazova čeka u sektoru koji će voditi.

– Puno je izazova u sektoru rudarstva i energetike, posebno kada govorimo o gasovodima i naftovodima i moramo da razmišljamo o Srbiji 2050. godine, a ne samo sada – izjavila je Mihajlović a prenelo saopšenjenm Ministarstvo građevinarstva.

Mihajlović je istakla da je energetska bezbednost veoma važna, pre svega da Srbija ima dovoljno struje, gasa i naftnih derivata.

– Ako niste energetski bezbedni, onda ste osetljivi, a to povlači druge posledice za državu. Radiću na tome da imamo kvalitetnu struju, dovoljno derivata, da se pozabavimo obnovljivim izvorima energije, ali i tehnologijama koje se koriste i novim investicijama – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je kazala da se vraća onome što je radila 20 godina i na čemu je doktorirala i navela da svom nasledniku ostavlja potpuno uređeno ministarstvo sa mnogo milijardi novih projekata, podsetivši da je u njenom mandatu Srbija dostigla deveto mesto u svetu po izdavanju građevinskih dozvola, da je izgrađeno 350 kilometara novih auto-puteva i rekonstruisano više od 550 kilometara pruga.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike