Da li će biti nestašice cigareta i u Srbiji kao u Austriji: Šta kažu domaći proizvođači?

28.06.2022

10:57

0

Autor: 24sedam

U Austriji već nekoliko nedelja ne mogu da se nađu pojedini brendovi cigareta u trafikama

Da li će biti nestašice cigareta i u Srbiji kao u Austriji: Šta kažu domaći proizvođači?
Copyright Profimedia

U Austriji uveliko strahuju da bi zbog nedostatka sirovina i zastoja u lancu snabdevanja pušači mogli da ostanu bez svojih omiljenih cigareta, pitanje je šta mogu da očekuju potrošači u Srbiji.

Ipak, u jednoj od najvećih duvanskih kompanija ističu za medije da takvih i sličnih problema na srpskom tržištu nema i da nam za sada ne prete nestašice.

Kako su naveli proizvođači, snabdevenost svim proizvodima ove kompanije je u skladu sa potrebama domaćeg tržišta, bez ikakvih nagoveštaja zastoja u lancu snabdevanja. Oni naglašavaju da konstantno prate dešavanja na globalnom tržištu i da će u slučaju potrebe preduzeti sve neophodne mere kako bi održali stabilnost tržišta.

Inače, pojedinih cigareta poslednje dve nedelje nema na austrijskim trafikama, a austrijske duvandžije nenaviknute na ovakvu situaciju su u panici i traže objašnjenje za nestašice i od samih prodavaca i od proizvođača.

Kako su istakli u jednoj duvanskoj kompaniji u Austriji, nekoliko nedelja pojavljuju se pojedinačni problemi koji su nastali zbog nedostataka sirovina i prekida u lancu isporuke.

Prema pisanju austrijskih medija, prodavci duvanskih proizvoda u Austriji upozoravaju da ako se nešto ne promeni, preti opasnost da nestašica cigareta dobije i veće razmere.

Zbog toga, kako navodi “Kronen cajtung”, preti opasnost od novih poskupljenja pojedinih brendova, a to ide u prilog drugom po veličini proizvođaču cigareta u Austriji koji trenutno nema problema ni sa sirovinama ni sa prekidom u lancu isporuke.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike